• Staffanstorp –
  • Bara –
  • Dalby –
  • Genarp –
  • Hjärup –
  • Klågerup –
  • Lund –
  • Malmö –
  • Veberöd -
  • Åkarp
logo
Home / NÖJE / EVENEMANG / Motorfestivalen – grabbgänget från 1970-talet i samarbete
Motorfestivalen – grabbgänget från 1970-talet i samarbete

Motorfestivalen – grabbgänget från 1970-talet i samarbete

 

Staffanstorps Motorshow heter numera Staffanstorps Motorfestival och i år lovar arrangörerna mer, större och bättre för alla smaker. Spegeln har träffat Göran Persson och Mats Claesson, som ytterst håller i Motorfestivalens trådar.

Det började i mitten av 1970-talet. Spinning Wheels kallade motorklubben sig och hemadressen var Staffanstorp. Någon stannade kvar i byn. Andra flyttade en bit härifrån, men fortsatte i klubben. Så var det för Göran Persson. Vissa flyttade längre bort, var borta i 30 år, men hittade tillbaka. Så var det för Mats Claesson.

-När man kom tillbaka var det bara att ta vid där man slutade sist. Som om vi hade setts igår, säger Mats Claesson entusiastiskt.

Idag har man bildat Staffanstorps Motorförening och jobbar stenhårt för att årets motorfestival ska bli en folkfest vi sent ska glömma.

Staffanstorp unikt

Göran Persson och Mats Claesson betonar att marknadsföringen av evenemanget är A och O. Under påskens motormässa på Elmia i Jönköping delades ett par tusen flyers ut, för att locka folk till Staffanstorp i juni. Varenda motorklubb i vår landsända har under vårvintern fått personligt besök av Göran Persson, som lobbar för att man ska komma till Staffanstorp och visa upp sig. Annonseringen i diverse motormagasin har varit flitig.

-Vi har de verkligt stora motorshowerna att konkurrera mot. Då gäller det att synas, att ha ett stort kontaktnät och att utnyttja det maximalt, säger Göran Persson.

-Men Staffanstorp har något som de andra inte har: Gratis inträde och gratis medverkan! Detta är vår grundtanke. Alla ska känna sig välkomna, hitta något som tilltalar just dem, utan att det behöver kosta en enda krona, säger Mats Claesson.

Jo, Staffanstorps Motorfestival är faktiskt unik ur den aspekten. På andra håll kan det kosta över hundringen att bara beträda området. Även deltagande ekipage får pröjsa.

-Här bjuds de istället på generös frukost av Willy:s. Ett initiativ som verkligen gillas. Numera är också fredagens tilldragelser gratis och öppna för alla och envar, säger Mats Claesson och Göran Persson.

Ideellt arbete

Planeringen av 2016 års motorfestival började få dagar efter fjolårets tilldragelse. Då utvärderade man de två dagarna och började spåna på nya idéer och lösningar.

Hur många timmar som har lagts ned vågar de inte ens tänka på:

-Sponsorerna bidrar, men arbetsinsatsen är helt ideell. Vi får vår belöning när vi ser alla glada besökare och deltagare. När man spontant kommer fram och berättar vilken fest vi har ordnat. Sådant värmer!

Programmet – en diger buffé

Sedan ett par veckor ligger programmet på föreningens hemsida. Det är en diger buffé som dukas upp, från fredag eftermiddag till lördagsnattens småtimmar. Från helgalen stuntshow, drifting och rally, alla med riktigt stora namn, till massor av musik, utställning, samvaro på Gästis, picknick i Balders hage och – naturligtvis – den mäktiga kortegen som sakta letar sig från Willy:s till centrum och Balders hages grönytor.

-I fjol omfattade kortegen 600 ekipage och antalet besökare uppskattades till någonstans mellan 6 000 och 8 000. De siffrorna kommer att stiga i år, lovar Göran Persson och Mats Claesson.

I nästa nummer av Spegeln, som delas ut den 29 maj, bara dagar före Staffanstorps Motorfestival, återkommer Göran Persson och Mats Claesson med det allra senaste.

 

Staffanstorps Motorfestival 2016

3 – 4 juni

Arrangör: Staffanstorps Motorförening

Sponsorer: Spegeln, Bil & MC Staffanstorp, Staffanstorps kommun, Bilsport Classic Magazine, Nostalgia Magazine och Svenska VW-Veteranerna.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top