• Staffanstorp –
  • Bara –
  • Dalby –
  • Genarp –
  • Hjärup –
  • Klågerup –
  • Lund –
  • Malmö –
  • Veberöd -
  • Åkarp
logo
Home / NÖJE / EVENEMANG / Poke Party med DJ Szmak
Poke Party med DJ Szmak
DJ Szmak håller i Poke Party under Kulturfesten i Staffanstorp den 21 oktober.

Poke Party med DJ Szmak

Under Kulturfesten invaderas Staffanstorp av ett antal ganska udda typer. I hälarna på specialanlitade DJ Szmak följer ett antal Pokémon GO-monster.

-Alla Kulturfestens besökare kan vara med och jaga dem. Pokémontyper av alla karaktärer finns med, från insekter till de elektriska, eld, jord och drake, säger David Szmak, mer känd som DJ Szmak.

 

DJ Szmak är en av eldsjälarna bakom succén med Poke Party i Malmö Folkets Park i augusti. 4 000 personer i de mest skilda åldrar deltog. Några så långväga som från Kalmar. Nu står Staffanstorp och Kulturfesten på tur.

-Jag tror att Kulturfesten kommer att få fler långväga besökare än vanligt tack vare Poke Partyt, spår DJ Szmak.

 

Pokémon-musik och egna låtar

David Szmak är mångsysslaren som först gjorde karriär som klubbmusiker i Spanien. Han tänkte att livet skulle fortsätta ungefär så när han flyttade till Sverige:

-Här är klubbkulturen inte lika utbredd. Jag fick tänka om. Jobbade bland annat som säljare ett tag, men insåg att jag måste tillbaka till musiken.

Under Kulturfesten spelar han massor av Pokémon-musik, blandat med egna låtar, som han dessutom lovar matchar Pokémon-musiken väldigt bra.

Från DJ-båset kommer inte bara musik, utan också fina priser till några av de deltagande spelarna.

-Priserna är sponsrade främst av Webbhallen, men jag jagar fler sponsorer, i hopp om att vi ska kunna dela ut riktigt många, fina priser under Kulturfesten, säger DJ Szmak.

 

Leta vid PokéStops

I juli kom Pokémon GO till Sverige och blev snabbt en fluga, eller en hype, som DJ Szmak föredrar att kalla det. Då hade han själv redan jagat monster ett bra tag:

-Genom min Samsung kunde jag gå in och ladda ner spelet. Vi var ett gäng som hade ett gott försprång när det äntligen lanserades officiellt i Sverige.

Utvecklingen från släppet i somras till idag har knappast gått någon omärkt förbi. Många av oss har provat. En hel del av oss har blivit ordentligt bitna. Pokémon har tagit sig in på de mest övervakade ställen i landet. Till och med i Riksdagen. Bakom Prins Daniels stol satt ett monster vid den parlamentariska församlingens öppnande efter sommaruppehållet. Det fångades in av den socialdemokratiska riksdagsledamoten Monica Green, mitt under statsministerns tal.

Inte heller under Poke Partyt i Staffanstorp kommer några byggnader att stå säkra. Varken rådhus eller polisstation!

-Sök vid PokéStops, tipsar DJ Szmak, där har du större chans att hitta dem.

 

Detta är bara början

För dem som ännu inte har förstått Pokémon GO-hypen, ber vi DJ Szmak förklara vilken tjusningen är:

-Spänningen, eftersom det är en jakt, men det är framförallt ett spel där du kommer utomhus, blir social, pratar med alla andra som också jagar Pokémon. Många av dem är människor som du aldrig annars hade talat med. Nu har ni något gemensamt. Slutligen rör du på dig. Det är mycket roligare än att sitta själv på rummet framför datorn!

-Detta är bara början och förbättringarna följer på varandra. En ny hype kommer, med uppdateringen som nyss släppts. Nu kan du ha en Pokémon-kompis som går med dig på dina Pokémon-äventyr.

 

2016.09.16,

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top