• Staffanstorp –
  • Bara –
  • Dalby –
  • Genarp –
  • Hjärup –
  • Klågerup –
  • Lund –
  • Malmö –
  • Veberöd -
  • Åkarp
logo
Home / NÖJE / EVENEMANG / Skördefesten i Staffanstorp Naturens skafferi kommer till Balders hage
Skördefesten i Staffanstorp Naturens skafferi kommer till Balders hage
För andra året i följd bjuder Staffanstorps kommun in till skördefest, en folklig och festlig familjefest i skördens tecken.

Skördefesten i Staffanstorp Naturens skafferi kommer till Balders hage

För andra året i följd bjuder Staffanstorps
kommun in till skördefest, en folklig och
festlig familjefest i skördens tecken.

För andra året i följd bjuder Staffanstorps kommun in till skördefest, en folklig och festlig familjefest i skördens tecken.

September är månaden då äpplena rodnar och honungen är slungad. Pumporna lyser som eldar och skördarna är bärgade i de välfyllda ladorna. September är somma­rens sista andetag. Visst är denna månad värd en egen fest – en skördefest!

Ett smörgåsbord av läckerheter

Lördagen den tionde september fylls Balders hage av odlarfröjd och matglädje från naturens eget skafferi. Se färgerna, känn dofterna och smakerna. Klappa en get eller en kanin. Hälsa på en tupp. Smek en len ponnymule och klia den bakom örat under en ridtur. Gräv i den rika myllan från Uppåkra och finn järnåldersfynd.

– Tanken bakom skördefesten är att det landsbygdsanknutna näringslivet i vår kommun med omnejd ska kunna visa upp sig, berätta om sin verksamhet och sälja sina nyskördade produkter. Det blir ett härligt smörgåsbord med läckerheter som produceras i vår närtrakt, säger Ivar Sjögren, som ansvarar för arrangemanget i Staffanstorps kommuns regi.

Välmatat program

Från tio på förmiddagen till fyra på ef­termiddagen avlöser programpunkterna varandra. Försäljning av närproducerade livsmedel, quiz-tävling, supersagostund, gratis ponnyridning och föredrag med anknytning till trädgård och skörd, varvas med musikuppträdanden och utdelning av LRF:s årliga pris till någon som främjar landsbygdsföretagsamheten. Under hela dagen bjuds mat, fika och grillning.

20-talet aktörer,

men här finns plats för fler

Vid denna tidnings tryck är tjugotalet aktörer med på skördetåget. Ivar Sjögren hoppas på att samla en handfull deltagare till. På plats finns bland andra Tirups Ör­tagård, Alis Frukt & Grönt och Hvilan Utbildning med kryddor, trädgårdsväxter och septembers nyskördade primörer. LRF lär oss känna igen våra olika sädesslag.

Hur ser de ut? Hur känns de i handflatan? Lunnarps Hill kom­mer till Balders Hage med tupp­rodukter och Glada Geten med getprodukter. Ängdala Gård tar med sin honung. Hjärups Café & Bageri och foodtrucken Casseroll ser till att ingen behöver gå hungrig på skördefesten.

Staffanstorps Ridsportförenings pon­nyhästar jobbar gratis från halv ett till klockan tre. Rimstad Rockerz bjuder på supersagostund, en sagoimprovisation på skördetema, med tre musikaliska, glada och fartfyllda lärarstudenter. Manskören Staffans Drängar bjuder på skönsång, liksom dubbelkvartetten Oktopuss, med nio kvinnliga röster.

Klockan ett delas LRF:s pris ut. Halv tre avslöjas vem som är segrare av quiz-tävlingen och därmed vinnare av ett fint pris i skördens tecken.

– Än finns platser kvar, om någon av Spegelns läsare känner sig hugad att visa upp sina skördar på Staffanstorps skördefest. Välkommen att kontakta m ig, hälsar Ivar Sjögren.

Skördefesten i
Staffanstorp
Balders hage. Lördag 10
september, klockan 10.00 –
16.00. Fri entré.
Festlig och folklig familjefest
i skördens tecken. Aktiviteter
för alla åldrar.
Vill du delta som utställare?
Kontakta Ivar Sjögren på
ivar.sjogren@comhem.se.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top