• Staffanstorp –
  • Bara –
  • Dalby –
  • Genarp –
  • Hjärup –
  • Klågerup –
  • Lund –
  • Malmö –
  • Veberöd -
  • Åkarp
logo
Home / LEDARE / Grekiskt drama när Sverige drabbas av verkligheten

Grekiskt drama när Sverige drabbas av verkligheten

Vilket grekiskt drama det har blivit av den politiska härdsmältan i Sverige. Vice statsministern (men bara på visitkortet) Åsa Romson gråter på bästa sändnings­tid i TV när hon är med i den kollektiva beslutsfattandet.

Samtidigt har Löfven vaknat och far som en jojo i Europa. Är det inte EU-möte på topp­nivå så är det miljömöte med världens ledare i terrorns huvudstad Paris. Synd bara att han inte har Palmes utstrålning, internationella kontakter och rutin. Det enda som väntar när han kommer hem och byter skjorta är dåliga siffror för partiet.

Nu senast blev resultatet av hans ansträng­ningar all time low sedan mätningarna bör­jade. Till och med sämre än Håkan Juholt. Han var värd ett bättre betyg.

Hur kan det ha blivit så här? Stefan Löfven är ju en gammal fackföreningskämpe som nått lite högre än vanliga betonghäckar. Jobbat bra men omgiven av ett gediget B-lag. Eller är det rent av fel politik och fel samarbetspartners.

När det vällde in flyktingar över gränsen och kommunerna främst i Skåne inte kunde hitta fler lador att låta ensamkommande, barn övernatta i, fungerade inte skyddsnätet. Det berömda svenska. Där allt ska handläggas och utredas. Om sedan barnen fryser ihjäl spelar ingen roll.

Men om man tittar nyktert på situationen så kommer inte alla flyktingar från det bombhärjade Syrien. Många tusen kommer från exempelvis Afghanistan Det ställer problemet på sin spets. Där gäller det eko­nomiska migranter, som vill skapa sig ett nytt liv. Ungefär som svenskarna gjorde för 100 år sedan när de drog iväg till Amerika. De söker helt enkelt bättre livsvillkor. De är utbildade, talar flera språk och vill skapa sig en bättre framtid med bättre livsvillkor. Ska den gruppen buntas ihop med dem som flyr från bomberna?

Enligt svenskt manér tillsätter man en utred­ning och sedan är det kommunerna som ska hantera problemen. Placera och organisera skolgång, skaffa bostäder. Det fungerar inte.

I Staffanstorp tar man emot ensamkom­mande barn både enligt avtal och lite över det. Det har löst sig hjälpligt. Men familjer har man inte plats för. Trots att det finns tomma lokaler i kommunen. På Socker­bruksområdet står exempelvis hela den gamla huvudbyggnaden oanvänd. Men en hög tjänsteman i kommunen tyckte att den borde finnas i beredskap ”om någon skola skulle brinna”.

Naturligtvis är det jobbigt för politiker att jobba i motvind. Det stora problemet är att allmänhetens synpunkter sällan stämmer överens med befolkningens. Det är därför det blir som det blir i opinionsmätning­arna. Sedan kan man naturligtvis undra om det var så klokt av Löfven att gå i säng med miljöpartiet. Och därtill liera sig med Vänsterpartiet, de gamla kommunisterna.

Det har ju varit ett ältande om vinster i välfärden, som just Vänstern vill förbjuda.

Nu senast i veckan som gick sålde det förhatliga riskkapitalbolaget IK av sin ma­joritet till börsen. Bland köparna som stod i kö fanns bland annat en rad fonder. De utskällda riskkapitalisterna har tagit död på kritiken rejält. Det blir svårt för Vänstern att fortsätta driva frågan när ett vinstförbud bland annat drabbar fondspararna. Ibland är det bättre att låta verkligheten styra istället för flummiga ideologier. Det viktigaste som hänt är kanske att man

börjat prata med varandra över blockgränserna.Om det hjälper återstår väl att se.

Under tiden fortsätter Sverigedemokraternaatt bli större. Nästan 20 procent i senaste

mätningen.Det är inte långt kvar innan man är landetsstörsta parti. Ett tips från läktaren om de andra partierna vill återta kontrollen över landet. Det hjälper inte att tillsätta en utredning! Det handlar om mod att våga fatta de rätta besluten, även om de är obekväma för stunden. Moderaterna bör nog fundera över

vem som ska ersätta nuvarande ledaren när

hon tvingas avgå….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top