• Staffanstorp –
  • Bara –
  • Dalby –
  • Genarp –
  • Hjärup –
  • Klågerup –
  • Lund –
  • Malmö –
  • Veberöd -
  • Åkarp
logo
Home / huvudnyheter / Dags för årets tulpanfest på Hvilan Utbildning
Dags för årets tulpanfest på Hvilan Utbildning
Tulpanfest på Hvilan Utbildning den 12 februari

Dags för årets tulpanfest på Hvilan Utbildning

Våren är den tid på året när vi njuter av tulpaner och på Hvilan Utbildning finns det tulpaner i alla dess färger och former. Det är bara att se och njuta. La­gom inför Alla Hjärtans dag fredagen den 12 februari är det stor Tulpanfest och alla är hjärtligt välkomna.
Tro nu inte att det bara är röda tulpaner inför dagen, Hvilan Utbildnings lärare och trädgårdsmästare Kristian Lantz lovar att det blir tulpaner i alla färger.
Du som kund har runt 100 olika sorter att välja på. Det är något som de är ganska ensamma om, dock blommar inte alla samtidigt. För tulpaner är som männ­iskor: vissa är ”varmblodiga” och trivs i vårvinterns lite lägre temperaturer medan andra småfrusna väntar tills det blivit lite varmare.
– Vi komprimerar tulpanernas höst och vinter i våra kylar och ser till att varje sort får just det klimatet som de trivs bäst i. Varje vecka tar vi fram nya omgångar, som vi driver fram till blomning. För att kunna presentera hundratalet sorter har vi bara runt 250 tulpaner av varje sort, förklarar Kristian.
På Tulpanfesten kommer det att finnas ett femtiotal arter i sin fullaste prakt. Ett tjugotal av dem är till försäljning. Övriga har ”lurats” till en något senare eller tidigare blomning, allt för att vi ska njuta och förvånas av dess vackra prakt på Tulpanfesten. I den vanliga handeln kanske vi kan välja bland fem sorters tulpaner samtidigt. Vissa sorter finns endast hos speciella blombutiker och då till ett pris som få är beredda att betala för. – Kvalitet kostar. De största och kraf­tigaste lökarna är inte bara dyrare, de kräver också mer plats. Affärsdrivande företag har svårt att ta ut ett vettigare pris för sådana tulpaner, varför vi sällan eller aldrig hittar dem i handeln. Just därför tycker Kristian att det är så roligt att visa upp Hvilan Utbildnings mångfald.
På Hvilan Gårdsbutik kan du handla tulpa­ner varje vecka under våren med någon ny sort varje gång. De är alltid pinfärska och har sluppit alla långa transporter. Hvilans Gårdsbutik har öppet tre dagar i veckan men på Tulpanfesten bullar man upp med extra mycket. Förutom tulpaner finns där blommor, rotfrukter och grönsaker till försäljning. Allt efter säsong.
Så skriv in Tulpanfesten den 12 februari i din almanacka så du inte missar den färgsprakande festen. Text RS Foto SS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top