Den frågan ställde vi till Glenn Göransson, souschef på Staffanstorps Gästis som i veckan som gick kammade hem förstaplaceringen i Korvbrödsbagarns tävling på GastroNord i Stockholm.
”Det började egentligen med att jag och en kompis brukade gå och träna på gym och lagade till burgare där hemma efteråt. Sedan blev vi fyra stycken. som umgicks på samma sätt och är nu uppe i åtta, tio st. i vår ”Tisdagsklubb” säger Glenn. Varje gång lagar vi nya burgare och experimenterar oss fram, ibland blir det TV-spel och film också.
Min kompis berättade att han sett en tävling på instagram där man skulle lägga upp en bild av sin burgare och därifrån gick två personer direkt vidare till semifinal, varav Glenn var den ene och tillika den ende från Skåne!
Den kände kocken Christian Hellberg var domare och valde ut de två deltagarna.
Semifinal och final ägde rum på Gastro- Nord – Nordens största matmässa. Av de åtta som gick vidare till semifinal gick fyra vidare till finalen. Man valde själv hur man ville göra sin burgare och på vilka ingredienser, det enda som var föreskrivet var att den skulle vara gjord med något av Korvbrödsbagarns bröd.
Vad innehåller din vinnarburgare Glenn?
” Den innehåller tuppfärs med hummer, bacon, hummermajonnäs, ramslökskräm, syrad silverlök med rödbeta och friterad silverlök”, deklarerar Glenn stolt medan jag känner hur sugen jag blir på att få testa den.
“Att gå till semifinal kändes jättebra och att komma till finalen var jättekul. Med mitt lite kaxiga sätt och en fantastisk burgare blev jag favorit direkt,” ler Glenn.
Hur firade du din vinst? ”Ja förutom att jag fick en check på 20 000 kr som jag kommer att resa för så gjorde jag en krogrunda uppe i Stockholm med kompisar”.
Hur ser framtiden ut Glenn? ”Jag har lite funderingar på att starta upp en foodtruck vid sidan om”.
Ett jättestort GRATTIS GLENN!
Redaktörerns anmärkning: När får man smaka…?