• Staffanstorp –
  • Bara –
  • Dalby –
  • Genarp –
  • Hjärup –
  • Klågerup –
  • Lund –
  • Malmö –
  • Veberöd -
  • Åkarp
logo
Home / Bloggar / I småstadsvimlet…………………………Gert Å

I småstadsvimlet…………………………Gert Å

hd_26aug5

Nationellt glädjedödande

Svensken skall aldrig få njuta av någonting. Media måste alltid ta fram pekpinnen inför helger och årstidsväxlingar för att tillrättavisa och mästra tittare och läsare. Allting följer en årscykel med början till påsk. Om det inte rapporteras att äggen håller på att ta slut så varnas det för att det är för mycket kolesterol i ägg eller att äggfärgen tillverkas av någon äcklig insekt. Som grädde på moset gör man ett reportage från någon hönsfarm där värphönsen inte sköts enligt djurskyddslagen. Allt för att Svensson inte skall gå omkring och tycka det skall bli trevligt med påskfirande utan i stället bära med sig dåligt samvete för att allting inte är perfekt i tillvaron.

”Vi har midsommarafton och sådana töntiga saker”….

sa Mona Sahlin år 2002 med anledning av svenska traditioner i jämförelse med andra kulturers. Svensk midsommarafton (den riktiga nationaldagen) skall minsann inte heller gå fri för visst har man hittat ett parti matjessillburkar som har fel datummärkning och en varnande budkavle går landet runt. Sillfabrikanten i Lysekil lovar inför mediedrevet att omgående ta tillbaka hela pallen med burkar. Samma dag har någon forskare dessutom konstaterat att en viss sorts nypotatis innehåller för mycket stärkelse och detta i sin tur kan utlösa diabetes, fetma eller något annat otrevligt som midsommar är skuld till.

Nu är det dags igen!                                                                                                                                                 

I sommar har vi blivit blåsta på fina baddagar men samtidigt förskonats från alla krisreportage om UV-strålning och löpsedlar som varnar för olika farliga solkrämer. Nu när vädret äntligen, som vanligt i samband med skolstarten, börjar bli fint och kanske bjuder på några baddagar, då varnas man för alger i havet. Med andra ord, tro inte att du skall få bada, löga dig i vattnet och vara glad. På övertonerna kan man tro att det är digerdöden som är på väg. Reportern går nästan upp i falsett ända till någon marinbiologisk forskare konstaterar att man måste sätta i sig litervis av sörjan om man skall bli sjuk. Det enda som har bäring är att man inte skall låta barn bada i algvatten.

Nu är det snart jul igen…

och jag väntar med spänning på vad jag skall avhålla mig ifrån kommande julhelg. Julmaten är ju en ständig källa till dåligt samvete och framställs som orsaken till att alla blir överviktiga. Man frågar sig hur en veckas julmat kan förstöra svenskarnas kroppar? Det är väl ens levnadsvanor de 51 övriga veckorna som avgör hur vi mår. När så alla rätter på julbordet, en och en, avrättats närings-fysiologiskt så måste problem letas över, under eller bredvid julbordet. Kan det vara något med julgranen eller har möjligen julbocken någon symbolik som vi vanliga ovetande inte känner till? Något som inte stämmer överens med den politiska korrektheten eller?

Jag känner mig rustad inför kommande höst, vinter och helger. Tar på mitt harnesk och firar högtider enligt humleprincipen. Det vill säga att humlan skulle enligt alla naturlagar inte kunna flyga men det skiter humlan i och flyger ändå.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top