• Staffanstorp –
  • Bara –
  • Dalby –
  • Genarp –
  • Hjärup –
  • Klågerup –
  • Lund –
  • Malmö –
  • Veberöd -
  • Åkarp
logo
Home / LEDARE / Justitieministern ljög men vägrade göra en ”pudel”
Justitieministern ljög  men vägrade göra en ”pudel”
Journalisten Jimmy Olsson är ledarskribent i Spegeltidningarna. Han är fristående skribent och inte medlem i något politiskt parti.

Justitieministern ljög men vägrade göra en ”pudel”

Hur kan landets justitieminister försvara åtgärden att utvisa den 35-årige Syed Latif eftersom han skaffat sig ett jobb utan att gå via arbetsförmedlingen? Ministern ljög därtill när han hävdade att det bröt mot EU:s regelverk! EU-kommissionen gav snabbt besked om att någon sådan regel som ministern hänvisade till finns inte! Ministern ljög alltså eller om man ska vara snällare: fantiserade fritt!

Syed Latif har engagerat många. Mannen har varit sex år i Sverige, studerat och tagit examen och sedan skaffat sig ett jobb via jättesajten LinkedIn och betalat skatt. En önskeinvandrare med andra ord. Handläggningen av ärendet från myndigheternas sida har sina brister. När Syeds advokat begärde att Migrationsverket skulle avvakta EU-kommissionens beslut i frågan, ryckte man bara på axlarna och avslog ärendet med ett stämpelbeslut. Man gav ingen motivering till varför man inte kunde avvakta till EU sagt sitt!

Till poängen ifråga hör att LinkedIn inte är något okänt begrepp varken för Migrationsverket eller för Migrationsdomstolen, som använt sig av LinkedIn för att rekrytera folk till sin egen verksamhet! Det är inte så konstigt egentligen. LinkedIn har över 414 miljoner registrerade användare över hela världen och över två miljoner bara i Sverige! Ställ detta mot ineffektiva Arbetsförmedlingen i Sverige.

Syed åkte tillbaka till Bangladesh frivilligt och tvingas söka nytt uppehållstillstånd från svenska ambassaden där. Handläggare i Sverige är Migrationsmyndigheten – samma myndighet som sparkade ut honom på felaktiga grunder innan!

Så har vi då

Kävlingens röda stjärna,

justitie- och migrationsministern Morgan Johansson (s). Som så många andra höga och välbetalda personer i maktsfären rekryterade av en enda orsak – en partibok. Kunskaperna i övrigt tycks vara flytande. Det hade varit mer klädsamt om han gjort en pudel och erkänt sina misstag. Det är mänskligt att fela och bättre att rådfråga expertisen om man är okunnig.

Det skulle inte förvåna om ärendet på sikt hamnar i EU-domstolen och det blir fråga om kraftiga skadestånd där medborgarna som vanligt får stå för kalaset.

Ytterst faller naturligtvis ansvaret på Stefan Lövfven i egenskap av statsminister. Det är han som rekryterat sin justitieminister.

Regionkaos

Även i regionen är det kaos som vanligt. Regionrådet Henrik Fritzon har kommit med ett nytt förslag. Höj skatten med 30 öre! Förra gången var det 50 öre, så det går åt rätt håll. Han lär inte få igenom förslaget i år heller. Förra gången sade alliansen och Sverigedemokraterna nej och det lär de göra i år också!

Trevligare dass

Skoltoaletterna i Tottarps skola gav rubriker i juni. Föräldramötet fick löfte av närvarande politiker att nu skulle de hända något före skolstarten i augusti. Hur gick det?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top