• Staffanstorp –
  • Bara –
  • Dalby –
  • Genarp –
  • Hjärup –
  • Klågerup –
  • Lund –
  • Malmö –
  • Veberöd -
  • Åkarp
logo
Home / Föreningsliv / FÖRENINGAR / Tjejcupen 2016 – ingen helskånsk historia
Tjejcupen 2016 – ingen helskånsk historia

Tjejcupen 2016 – ingen helskånsk historia

För 29:e året i rad ligger Staffanstorps GIF i startgroparna för Tjejcupen. I år välkomnas 131 lag till Staffansvallen under Kristi Himmelfärdshelgen.

Spegeln har träffat Tjejcupens nye general, Ronny Bergstrand, för att få veta mer.

Vid årsskiftet lämnade de kvinnliga spelarna Staffanstorps GIF. Samma sak hände inom Kyrkheddinge IF. Tillsammans blev de FC Staffanstorp. Hur skulle det nu gå med den anrika Tjejcupen?

-En sådan tradition ger man inte gärna upp. Staffanstorps GIF fortsätter att arrangera Tjejcupen, lugnar Ronny Bergstrand.

Staffansvallen – ett lyft

Anmälningstiden för att delta i Tjejcupen har löpt ut. 131 lag har tackat ja. De kommer från hela Skåne, ett från Halland, fyra från Blekinge samt tolv Köpenhamnslag, från sju olika klubbar. Tjejcupen är inte längre någon helskånsk tilldragelse.

-Vi har fokuserat på att vidga upptagningsområdet och lagt lite extra krut på Halland, Blekinge och Köpenhamn. Det har gett resultat, säger generalen med ett leende.

I kategorin F12 deltar hela 33 lag, vilket är rekord i Tjejcupens snart 30-åriga historia.

-I helgen börjar arbetet med att lägga spelscheman, så att det flyter på alla fyra dagarna och så att inget lag tvingas spela två matcher i rad. Det är ett ganska marigt pussel, men det kommer att bli bra. Med Staffansvallen har Tjejcupen och all fotboll i Staffanstorp fått ett verkligt lyft. Det är ett nöje att få bjuda in alla dessa lag till en så positiv och välkänd cup och en så bra anläggning, betonar Ronny Bergstrand.

Många ideella krafter

Ronny Bergstrand har en lång fotbollskarriär bakom sig. Först som spelare, för att någonstans kring 1990 börja som tränare. Under de senaste åren har han bland annat varit materialansvarig och har nu tagit sig an Tjejcupen. Flera olika roller, men alltid med hjärtat fast förankrat i Staffanstorps GIF, berättar han:

-På grund av starka mediciner kan jag inte längre vara tränare. Det kändes hårt i början, för det var min roll under så många år och jag trivdes så bra med den. Men inom de ideella föreningarna finns vitt skilda funktioner att fylla och alla är lika viktiga för helheten och för den goda gemenskapen.

Förfrågan om uppdraget som Tjejcupsgeneral kom från ordförande Helén Rickard. Ronny Bergstrand funderade ett tag, förvissade sig om hustruns viktiga stöd och tackade sedan ja.

-Vi har jobbat med detta sedan i januari och hittills tycker jag att det har gått över förväntan. Vi är många krafter, från mig själv, som håller i tävlingsdelen och schemaläggningen, till kansli och kiosk, värdar och renhållning. Tillsammans får vi logistiken att fungera, lovar Ronny Bergstrand.

Då återstår bara att önska Tjejcupsgeneralen, arrangören Staffanstorps GIF och alla deltagande spelare lycka till och…

-Att vädrets makter är med oss. Fotboll är alltid roligt, men i kombination med sol och lite värme, blir det en verklig fest. Håll tummarna! uppmanar Ronny Bergstrand.

RUTA:

Tjejcupen

Torsdag 5 maj – söndag 8 maj

Staffansvallen, Staffanstorp

Arr: Staffanstorps GIF

131 deltagande damfotbollslag i åldrarna F7/8 till F15/16 år.

Gratis entré.

Kioskförsäljning.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top