logo
Home / Föreningsliv / FÖRENINGAR / Seger i historiskt match
Seger i historiskt match

FC Staffanstorp – Teckomatorps SK/Svalövs BK 4-1.
FC Staffanstorps första tävlingsmatch någonsin med damlaget slutade med seger efter en mycket stark insats mot ett bra Teckomatorps SK/Svalövs BK.
Var ska man börja – detta lag och dessa tjejer är fantastiska. Den yngsta är 13 år och den äldsta 16 och vi möter fullvuxna motståndare i dam div 4 mellersta. Visst är vi lite nervösa när matchen börjar och matchbilden blir ungefär som vi förväntade oss med ganska mycket raka långbollar och en hel del fysiskt spel från motståndarna. Ett spel som motståndarna vill ha och vi vill undvika. Vi har tendenser till bra passningsspel i inledningen av matchen men blir ibland lite passiva och tappar en del bollar i farliga lägen. Trots det står vi upp fantastiskt bra mot vuxna motspelare när det blir mer kamp än skönspel. TSK/SBK är bra och utnyttjar medvinden i första halvlek för att pressa oss med långbollar och på en hörna trycker dom in 0-1. Redan här visar vi en fantastisk moral. Ingen hänger med huvudet utan alla knyter nävarna och kör på. Det resulterar i att vi har en riktigt bra period där vi inom loppet av ca 10 minuter kvitterar genom Nellie Ek på en fanatstisk passning av Jasmine Le Gradi Melin, tar ledningen på ett iskallt avslut av Sandra Roseus och utökar ledningen till 3-1 på ett vackert långskott av Anna Nilsson. I halvtid har vi ledningen med 3-1 och vi samlar ihop oss för en tuff andra halvlek. I andra halvlek håller vi ihop laget bra men släpper till några onödiga chanser där vi inte är riktigt rejäla och bestämda. Wilma Johansson gjorde både i första och andra halvlek några riktigt fina räddningar. Vi skapar en hel del i andra och håller för det mesta spelet på motståndarens planhalva. TSK/SBK lyfter i stort sett långa höga bollar från backlinjen hela tiden. Men vi tar jobbet och kampen grymt bra. En bit in i andra rycker sig Sandra Roseus loss och gör bergsäkert 4-1. Ett resultat som står sig matchen ut. Vi tränare tackar för en mycket fin start på serien och för en grym inställning