• Staffanstorp –
  • Bara –
  • Dalby –
  • Genarp –
  • Hjärup –
  • Klågerup –
  • Lund –
  • Malmö –
  • Veberöd -
  • Åkarp
logo
Home / Föreningsliv / FÖRENINGAR / Staff anstorps Sportdrills IF SM-guld och poängrekord
Staff anstorps Sportdrills IF SM-guld och poängrekord

Staff anstorps Sportdrills IF SM-guld och poängrekord

Medan Staffanstorps Sportdrills IFs miniorteam höll ställningarna hemma i Staffanstorp och marscherade tillsammans med Staffanstorps Musikkår på Bonnamarknaden var juniorer och seniorer på SM i Borås.Redan i kvaltävlingarna visade Staffanstorptjejerna vilken kapacitet och förmåga de har. Det blev guld, guld och guld!

På fredagen den 6 maj var det musiktester, på lördagen var det grundomgång och på söndagen finaler. I både grundomgång och finaler var det flera av drilltjejerna som ”nollade”, det vill säga att de inte tappade staven en enda gång under hela sitt tävlingsprogram. Flera av programmen gick så bra att det sattes poängrekord. Seniorteamet fick 50 poäng i finalen, vilket är historiskt!

Emma Oskarsson och Erika Sassler deltog i SM i Drill för första gången. De deltog tillsammans i Junior Pair och var väldigt nära att ta sig till final, hade de fått ytterligare 0.7 poäng hade de gått vidare. Erika Sassler deltog även i Freestyle Junior och slutade på en fantastisk 7e plats med tanke på att det var hennes första SM i Drill.

Det var första gången som SM i Drill arrangerades under sanktion från Riksidrottsförbundet (RF) och därmed första gången som RF:s mästerskapsplakett delades ut i samband med SM i Drill. Av de sju guldplaketterna som var tillgängliga tog Staffanstorps Sportdrill med sig sex hem!

Staffanstorps Sportdrills IF blev utsedd till den bästa föreningen vid SM i Sverige! Detta var ett pris som delades ut för första gången under SM-2016. Även detta är historiskt!

Drilltjejer, tränare och alla påhejare är så glada och stolta! Sällan har vi skådat så många glädjetårar!

Den 6/6 på Sveriges nationaldag kan ni se Staffanstorps Sportdrills IF tillsammans med Musikkåren och även med egna uppträden vid kommunens firande på Åstradsgården.

Under sommaren blir det inte heller lugn och ro. Det blir träningsläger inför VM, European cup i La Rocelle i Frankrike och sen är det VM i Helsingborg ”World Baton Twirling Championchips” 8-14 augusti där flera Staffanstorpstjejer kommer att tävla! Missa inte detta!

Uttagna till att delta i dessa tävlingar från Staffanstorp:

European cup : Hanna Persson Freestyle Junior, Frida Eriksson Freestyle Senior, Wilma Borgshammar & Frida Eriksson Senior Pair

 

http://www.wbtf.org/content/2016-wbtf-european-cup

VM i Helsingborg:

 

Wilma Borgshammar, Sara Persson och Lisa Strid Freestyle Junior, med Hanna Persson som reserv.

 

Maria Ridell Freestyle Senior, med Frida Eriksson som reserv.

 

Hanna Persson & Lisa Strid Junior Pair.

 

Team Staffanstorp som består av Wilma Borgshammar, Sara Persson, Lisa Strid, Hanna Persson, Maria Ridell, Frida Eriksson (med Susanne Bengtsson som reserv) kommer representera Sverige i Team tävlingen.

 

Utöver Staffanstorp Duett Senior: Beatrice Ejdemyr och Josefin Johansson Bjuv, samt Freestyle Senior: Louise Orest och Beatrice Ejdemyr

 

http://worldbaton2016.com/

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top