• Staffanstorp –
  • Bara –
  • Dalby –
  • Genarp –
  • Hjärup –
  • Klågerup –
  • Lund –
  • Malmö –
  • Veberöd -
  • Åkarp
logo
Home / huvudnyheter / Arlövsrevyn 2015 – valextra utan trillingnötter

Arlövsrevyn 2015 – valextra utan trillingnötter

Valår, extra val, ubåtsjakt, översvämningar, fotbollsguld och så årets största katastrof – trillingnöten som försvann ur Alladin-asken! För revymakarna på Arlövsrevyn har inspiration serverats i generösa mängder.

Det är ett glatt gäng som har bjudit in till pressträff på Arlövs Teater i början av december.
Revykungen Kent Nilsson och regissören, tillika revyartisten, Anders Aldgård presenterar stolt ensemblen. Arlövsteaterns egen primadonna Jennie Rosengren är självskriven. Det gäller också kapellmästare Peter Berglund och hans Revyorkester. Musikalartisten och skådespelaren Hans-Peter Edh beträder tiljorna på Arlövsteater för nionde gången. Nykomlingarna i gänget, dock rutinerade revyartister, är Danne Stråhed och Jeanette Capocci.

Tusende föreställningen
Sedan starten för 21 år sedan har 976 föreställningar spelats. Den 31 januari är det dags för den tusende föreställningen av Arlövsrevyn. Dessutom, och detta är unikt, kommer revyn att spelas på en valdag, den 22 mars.
-Spännande, kommenterar Anders Aldgård, men extravalet liksom valdebatten fram till dess, gör att vi måste vara redo att skriva om ett par av våra nummer. Bland annat ett valtal.
-Vad handlar det om? frågar en av de närvarande journalisterna förväntansfullt.
-Politikerna går aldrig in på detaljer, så det gör inte vi heller, blir svaret.

Danne Stråheds lusingar till dumma politiker
Danne Stråhed lovar att han ska dansa, sjunga och vara rolig. En nyskriven låt kan publiken också förvänta sig:
-Men det är inte en låt att skratta åt, snarare en låt som handlar om eftertanke, säger den urskånske underhållaren från Kirseberg, men tillägger i nästa andetag att han också kommer att dela ut lite lusingar till dumma politiker, vilket han ser fram emot.
-På rätt nivå, inflikar Anders Aldgård, även om uttalad politiker skulle sitta i publiken, ska han eller hon kunna dra på smilbanden.
Revyernas berömda under bältet-humor är på Arlövsrevyn reserverad för Svea, som ingen tvättar munnen på.

Konferensissa från Hässleholm
I skrivande stund pendlar Jeanette Capocci fortfarande mellan Stockholm och Arlöv, en arbetssituation hon är van vid.
Hennes debut i Arlövsrevyn innebär bland annat att publiken får stifta bekantskap med två nya karaktärer. Dels Virena, städerska på Arlövs Teater. Dels Paméla från Hässleholm som kommer till revyn med önskan att bli dess konferencier, eller som hon själv uttrycker det konferensissa. Sitt manus har Paméla från Hässleholm skrevet själv.

Revybiljetten – en tom säck att fylla
I maj släpptes biljetterna och redan under den första veckan såldes 10 000 eftertraktade papperslappar. Om innehållet visste köparna inget, inte heller säljaren, Arlövs Nöjesproduktion AB.
-I princip köper man en tom säck, som fylls på under året. Vi lever på den behållning publiken fick av årets uppsättning, möjligtvis fjolårets. Vi kan inte heller tänka att vi ska toppa den upplevelsen, för då hade vi redan gett upp. Vi kan bara gå in för att göra vårt bästa, förklarar Kent Nilsson.
Allt lovar gott. En ensemble som det strålar om. Manus signerade Anders Aldgård, Sven Melander, Adde Malmberg, Magnus Rosengren och Mikael Neumann. Ny ljudanläggning samt publikens nära nog grundmurade förtroende för Kent Nilssons produktioner.
Den 5 januari går ridån upp för premiären på Arlövsrevyn anno 2015. Fjolårets 87 föreställningar kapas i år till 73 stycken.
-Har man ännu inte köpt biljett, gäller det att skynda sig, manar Kent Nilsson.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top