• Staffanstorp –
  • Bara –
  • Dalby –
  • Genarp –
  • Hjärup –
  • Klågerup –
  • Lund –
  • Malmö –
  • Veberöd -
  • Åkarp
logo
Home / huvudnyheter / Goda pepparkakshus som gör nytta

Goda pepparkakshus som gör nytta

För tredje året i rad gör förskolebarnens peppar­kakshus succé på Coop Forum, Burlöv Center. I fjol inbringade försäljningen 10 000 kronor, vilka oavkortat skänktes till Barncancerfonden.

-Från barn, till barn! Detta är det viktigaste budskapet, säger Gjorgi Cavdarovski, säljchef färskvaror på Coop Forum.

 

-Titta här, en riktig godisdröm! Det kan inte ha varit lätt för barnen att lämna från sig ett så gott och fint hus, säger bagaren och konditorn Liselott Flett och visar upp ett pepparkakshus som är rikligt dekorerat med färggranna chok­ladlinser, frostnupna geléhallon och glasyr i olika färger.

I ett av pepparkakshusen bor Pippi Lång­strump, hon har till och med klättrat upp på taket till sitt hus. Nedanför i snön står Lilla Gubben, med gröna prickar. Det är Vindens Förskola som har låtit fantasin flöda.

hd_10d_8

Ett pepparkakshus lika vackert som en påfågel

hd_10d_11

I ett av husen bor Pippi Långstrum, Herr Nilsson och Lilla Gubben

hd_10d_12

Avdelningen Lärkan på Virvelhusets Förskola har istället låtit en hel familj snögubbar flytta in i sitt pepparkakshus.

Klöverängens Förskola låter sitt hus glittra med hjälp av snäckor, löv och pärlor.

Stolta barn

Idén föddes för tre år sedan. Då erbjöd Coop Forum samtliga förskoleavdelningar i Burlövs kommun färdiga byggsatser till pepparkakshus, att dekoreras enligt eget tycke och smak, återlämnas till butiken, ställas ut under julhandeln och inför julen säljas till företag, organisationer eller privatpersoner, berättar Gjorgi:

-Redan från början hade vi bestämt oss för att den summa som peppar­kakshusen inbringade skulle gå från förskolebarnen till Barncancerfonden, och det har vi hållit fast vid. När barnen kommer hit och lämnar sina fina hus, bjuder vi på dricka och giff lar. Det uppskattas också!

-Och det är verkligt stolta och glada barngrupper som kommer hit med sina konstverk, intygar Liselott.

Vill du köpa ett pepparkakshus?

Fram till Luciadagen, den 13 december, tar Coop Forum emot förskolebarnens pep­parkakshus och ställer ut dem i bageriavdel­ningen, till allmän beundran.

-Sedan säljs de. Burlöv Center brukar vara den största kunden, för man gillar verkligen idén. I fjol köpte centrat tio hus. Våra stora leverantörer vill också köpa hus, liksom en och annan förälder eller förskola. Alla är naturligtvis välkomna som kunder av förskolornas pepparkaks­hus, betonar Gjorgi.

Gör nytta flera gånger om

Geléhallon, snögubbar, tomtar, Pippi Lång­strump, glitter och till och med en slickepinne! Allt fungerar när Burlövs förskolebarn bygger pepparkakshus!

-Man blir riktigt glad och varm i hjärtat när man ser på dem. De gör inte bara oss och våra kunder glada. Det syns på resultatet att förskolebarnen i Burlöv hade riktigt roligt när de byggde sina hus och efter jul gör de nytta igen, som ett fint bidrag från barn till barn. Tack alla ni som har medverkat! hälsar Gjorgi och Liselott.

Det glittrar om pepparkakshuset från K löverängens förskola

I ett av husen bor Pippi Långstrum, Herr Nilsson och Lilla Gubben

Ett pepparkakshus lika vackert som en påfågel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top