• Staffanstorp –
  • Bara –
  • Dalby –
  • Genarp –
  • Hjärup –
  • Klågerup –
  • Lund –
  • Malmö –
  • Veberöd -
  • Åkarp
logo
Home / huvudnyheter / Staffanstorpare besökte bokmässan Bussen var god dröj

Staffanstorpare besökte bokmässan Bussen var god dröj

Tidigt lördagen den 27 september samlades ett tappert gäng utanför James Grill för att i en gemensam bussfärd åka till Bokmässan i Göteborg. En resa som inte riktigt blev som planerad.

Klockan sju på lördagsmorgonen var det meningen att bibliotekets hyrda buss skulle avgå från Staffanstorp via Hjärup för att lagom vara uppe i Göteborg när mässan öppnade. Ett glatt om något morgontrött gäng samlades utanför James Grill i väntan på bussen. När klockan blivit tio minuter över sju börjar alla undra var bussen blir av. Anna-Karin Rehnmark, bibliotekarie, tar telefonen och ringer till bussbolaget. Då visar det sig att det någonstans blivit något fel och ingen buss är inbokad till oss, men de lovar att lösa problemet så fort de kan. De säger att inom 40 minuter ska det vara en buss på plats. Vi tappra resenärer finner oss i detta, några av oss dricker lite varmt kaffe som de båda bibliotekarierna haft vänligheten att laga åt oss.

Eftersom klockan inte är så mycket slagen och det är lite kyligt ute sätter sig flera av oss i de bilar vi hade kört dit med. Efter ytterligare en halvtimme går vi ur dem för att höra hur läget var. Fler telefonsamtal till bussbolaget där de säger att bussen är på väg.  Några tröttnar på att vänta och bestämmer sig för att själva köra upp till mässan, en annan blir så irriterad att hon beslutar sig för att strunta i alltihopa men flertalet av oss står kvar och väntar. Två och en halv timmar efter utsatt tid kommer äntligen bussen och vi tålmodiga och småfrusna kunde äntligen stiga ombord för att resa mot Göteborg.

Äntligen framme i Göteborg kunde vi gå in på mässan. Alla splittrades och gick åt sitt håll. Själv begav jag mig till mässhall A för att leta upp de utställare jag bestämt träff med där. Jag hittade dem och fick bra information om deras böcker.

Efter det gick jag runt på mässan hittade lite intressanta böcker, lyssnade på ett samtal mellan Ingvar Carlsson och Ulf Adelsohn där de diskuterade det aktuella politiska läget efter valet och deras åsikter på hur man bäst åstadkommer en hållbar regering. Mycket intressant och många kloka synpunkter kom fram där. Löfven skulle nog må bra av ett samtal med dem innan han bildar regering.

Ganska trött i benen tog jag mig upp till andra våningen där alla föreläsningar hölls. Där var dock en ”matteater” där både Tina Lundström och Tareq Taylor skulle laga mat och prata om sina senaste böcker. Eftersom jag både tycker om att laga mat och få nya influenser och dessutom gillar både Tina och Tareq blev jag kvar där den timmen för att sedan bege mig ner i bokhavet igen.

Det blev ett par böcker till och en wrap och en öl sedan var jag rätt klar med mässan tyckte jag. Jag drog mig mot utgången och hittade en av de andra medresenärerna som också gjort sitt på mässan. Vi satt och samtalade om allt möjligt den sista stunden som var kvar tills mässan stängde och vi skulle resa hem igen.

Utanför mässan skulle bussen hämta upp oss 18.15 och alla resenärer var på avtalad plats, det var dock inte bussen.  Nya telefonsamtal, denna gång till chauffören, hon var på väg sa hon.

Hon sa dock inte vart hon var på väg. En dryg halvtimme försenad dök hon äntligen upp och hemresan kunde ta sin början. Alla på bussen var ganska trötta och mörkret la sig utanför vilket gjorde att resan skedde under relativt stor tystnad med endast små tysta samtal mellan en del resenärer. Själv tog jag upp en av de böcker jag köpt och läste. Den var perfekt, den räckte hela vägen från Göteborg till Hjärup. Kvart över tio på kvällen var vi i Staffanstorp igen och jag tror att vi alla trots alla förseningar var nöjda med resan men tyckte det var skönt att vara hemma igen.

art_8oct_4

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top