• Staffanstorp –
  • Bara –
  • Dalby –
  • Genarp –
  • Hjärup –
  • Klågerup –
  • Lund –
  • Malmö –
  • Veberöd -
  • Åkarp
logo
Home / huvudnyheter / Sunnanå Production: SVT sänder Lill-Babs och Hos Vicki

Sunnanå Production: SVT sänder Lill-Babs och Hos Vicki

Live från Sunnanå är produktionsbolaget som genom åren har fått allt fler förtroenden från SVT. Under hösten har kamerorna gått varma. I oktober var studion mer än fulltsatt under två magiska inspelningskväl­lar med Barbro ”Lill-Babs” Svensson.

Parallellt har fjorton nya avsnitt av barnprogrammet ”Hos Vicki” producerats. I varje avsnitt har barn från Önsvala Musikförskola i Staffanstorp deltagit.

I december visas båda i SVT1.

 

 

Lill-Babs på Luciadagen

Söndagen den 13 december, klockan 21.00 sänder SVT1 det timslånga programmet med Lill-Babs.

-Vi är mycket nöjda, säger Viktoria Jo­hansson på Sunnanå Production, att ha Lill-Babs här var verkligen fantastiskt. Det var helt fullsatt i studion. En ganska stor del av publiken kom från närområdet, resten utgjordes av dem som följer henne överallt och som inte ville missa ett sådant här gyllene och nära tillfälle.

Till sin hjälp hade Lill-Babs ett gäng verkligt rutinerade musiker, med kapell­mästare Benneth Fagerlund i spetsen. De båda har samarbetat sedan 1996 och läser varandra till perfektion.

Ur de två konsertkvällarna har Sunnanå Production valt ut de finaste guldklim­parna och varvat dessa med äldre klipp och intervjuer ur Lill-Babs långa karriär.

Live från Sunnanå med Lill-Babs var pro­gram nummer två i serien som startade i våras med Hasse Andersson. Fler artister med ikonstatus står på tur, lovar Viktoria:

-Jag kan inte avslöja något än, men lovar att återkomma med nästa namn före års­skiftet.

Hos Vicki – från den 11 december och fjorton fredagar framöver

Hos Vicki är det härligt interaktiva barn­programmet där Vicki, det vill säga Viktoria, och barnen improviserar, hittar på sånger och rimmar tillsammans med Vickis kockar, ett femhövdat band.

Fredagen den 11 december drar den tredje säsongen igång på Barnkanalen klockan fem minuter över sex på kvällen.

-Vi har haft jätteroligt under inspelning­arna! säger Vicki med betoning på jätte.

I varje program läser barn från Musikför­skolan i Önsvala ramsor, och Vicki intygar att de gör det med bravur.

Även publiken består av barn. Att vara publik hos Vicki är roligt, för man måste inte sitta stilla hela tiden. Man kan åka I rutschkanorna med regnbågens alla färger, man sjunger med och man hjälper Rabarbro att svara på Salladins kluriga gåtor.

Lite småsura Rabarbro och kaxiga Salla­din är den rabarber och det salladshuvud som Vicki odlar. Salladin älskar att ställa gåtor. Rabarbro reder inte riktigt ut att gissa rätt. Med Vickis och barnens hjälp löser det sig till slut.

En nyhet för den tredje säsongen av Hos Vicki är Bollywood, bollhavet dit Vicki bjuder in en musikalisk gäst till varje program. Från en operasångerska till brass och stråkkvartett. Från harpa till tuba. I Vickis Bollywood funkar allt!

-Hos Vicki är showen där barnen är pu­blik samtidigt som de aktivt är med i allt som händer. Vi ses i TV, fredagen den 11 december, hälsar Vicki

 

Barbro ”Lill-Babs” Svensson

SVT1

Söndagen den 13 december, kl. 21.00

Hos Vicki

SVT Barnkanalen

Säsongsstart fredagen den 11 december, kl. 18.05

2dec_3
Tredje säsongen, fjorton nya avsnitt

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top