• Staffanstorp –
  • Bara –
  • Dalby –
  • Genarp –
  • Hjärup –
  • Klågerup –
  • Lund –
  • Malmö –
  • Veberöd -
  • Åkarp
logo
Home / huvudnyheter / Svedalarevyn för 24:e året i rad
Svedalarevyn för 24:e året i rad
frukt- och grönsaksfreaks (Hasse Hardenstedt och Sofia Larsson) försöker frälsa en blivande svärson (Micke Jörgensen) Bantartjejer in action

Svedalarevyn för 24:e året i rad

Hatten av för Svedalas revygäng med revypappan Hasse Hardenstedt i spetsen. Att skriva ihop en revy på sammanlagt 26 nummer, repetera en hel höst, sy fräsiga kläder, fixa rekvisita, inkräkta hårt på familjefriden i jul och nyår, enrollera en utmärkt orkester och sedan bjuda publiken på 12 föreställningar….det bär respekt med sig.

Svedalarevyn är en traditionell nummerrevy där sångnumren, icke minst då revytjejerna släpper loss, sticker ut.

Inte hänt ett skit En lokalrevy förväntas vara lokal och i publiken skall man kunna skratta eller åtminstone le igenkännande åt gisslandet av lokalpolitikernas klavertramp eller inbördes käbbel. I Svedalarevyn är det sparsamt med den lokala anknytningen och Hasse Hardenstedt ser också lite uppgiven ut när han sitter med en buktalardocka och frågar: -Vad har hänt i Svedala under det gångna året? Dockan svarar: -Inte ett skit! Då är det inte lätt att vara manusförfattare i en lokalrevy, då gäller det att hitta andra komiska företeelser och att det finns ett rutinerat gäng, som i Svedalarevyn, som kan sin publik och vet hur man får den i god stämning.

En rivstart som biter Inledningsnumret är en rivstart med Cicci Landén som den odräglige hundägaren som har överseende med sin hunds alla dumheter, analyserar kärleksfullt hundbajset och tycker att hunden är såååå söt när den biter ihjäl en kanin. Att i en revy inte göra ett Ullaredsnummer är nästan snudd på tjänstefel och Svedalarevyn gör inte någon besviken med Morgan (Kjell-Åke Ingerheim) och hispiga kunder. En Securitasvakt försöker bringa ordning i kaoset och denna roll intas av Micke Jörgensen, som tillika är regissör för Svedalarevyn. Med sin klockrena Hallandsdialekt styr han hem numret med samma säkra hand som när han gestaltar en doktor i ett annat nummer. Doktorssketcher kan bli riktigt träiga och förutsägbara men Mickes mimik och plastik gör det hela till ett höjdarnummer. Hasse Hardenstedt har en stor rutin och timing när han är på scen, oavsett om han är Old Bunny eller skall göra något så trivialt som att köpa kakor på Oscars bageri.

En skönsjungande trio Som nämnts inledningsvis håller musiken och sångnumren en hög standard och när tjejerna Cissi Landen, Maria Lindberg och Sofia Larsson släpper loss som Hollywoodfruar och dessförinnan bantartjejer så harmonierar stämmorna till en professionell nivå. I det senare numret beskriver de också innan skönsången sina vedermödor med att gå ner i vikt (ett aktuellt ämne i dessa nyårslöftestider). För en av tjejerna blev bantningen till slut så odräglig att hon skrek till sin man: -Kör och köp en pizza med allt po…. På en revy kan man inte få allt men på Svedalarevyn får publiken det mesta.

Ensemble: Hasse Hardenstedt, Sofia Larsson, Maria Lindberg, Cicci Landén, Kjell-Åke Ingerheim, Micke Jörgensen(regissör).

Musik: Erik Ravn, Tristan Ribbnäs, Olivia Odell, Rasmus Jönsson

Texter: Hasse Hardenstedt, Cissi Landen, Maria Lindberg, Staffan o Sven Bjerstedt

Kostym&dekor: Lisa Hardenstedt

Speltider: Premiär 5/1. 15 föreställningar fram t.o.m 5/3

 

IMG_1585

Maria Lindberg och Cissi Landén som mobilmissbrukare avlyssnas av en uteliggare (Micke Jörgensen)

IMG_1600

Hasse Hardenstedt som Old Bunny

Hollywoodfruar i Svedalatappning

Hollywoodfruar i Svedalatappning

 

 

Svedalarevyn 2016 får fyra
humlor av fem av Gert Åkesson
humlor

Text och Foto Gert Åkesson

Text och Foto
Gert Åkesson

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top