• Staffanstorp –
  • Bara –
  • Dalby –
  • Genarp –
  • Hjärup –
  • Klågerup –
  • Lund –
  • Malmö –
  • Veberöd -
  • Åkarp
logo
Home / huvudnyheter / Tulpanfest på Hvilan Utbildning
Tulpanfest på Hvilan Utbildning

Tulpanfest på Hvilan Utbildning

Tulpanfest på Hvilan Utbildning – vårens vackraste fest’

Ett hav av tulpaner – vårens säkraste budbärare! En färgsprakande fest och tulpaner du knappast trodde fanns!

På självaste Alla Hjärtans Dag ställer Hvilan Utbildning till med en stor Tulpanfest och naturligtvis är du inbjuden!

-Det blir inte bara rött och rosa, trots att det är Alla Hjärtans Dag. Det blir verkligen alla färger, lovar Hvilan Utbildnings lärare och trädgårdsmästare Kristian Lantz.

Hvilan Utbildning har ett unikt utbud av tulpanarter. Runt 100 olika, som dessutom går att köpa hem och njuta av!

-Jag tror vi är ganska ensamma i landet om ett så brett spektra, inflikar Kristian och tillägger att alla 100 sorterna inte blommar samtidigt.

För tulpaner är som människor: Vissa ”varmblodiga” typer trivs utmärkt redan i vårvinterns sparsamma temperaturer. Andra småfrusna typer huttrar och sticker ut näsan betydligt senare på våren.

-Vi komprimerar tulpanernas höst och vinter i våra kylar och ser till att varje sort får just det klimat som de trivs bäst i. Varje vecka tar vi fram nya omgångar, som vi driver fram till blomning. För att kunna presentera hundratalet olika sorter har vi bara runt 250 tulpaner av varje, förklarar Kristian.

På Tulpanfesten kommer ett femtiotal tulpansorter att paradera i storslagen blomsterprakt. Ett tjugotal av dessa är till försäljning. Övriga har Kristian ”lurat” till en något senare eller något tidigare blomning, allt för att vi ska få njuta, förvånas och bedåras av dessa naturens under på Tulpanfesten.

I den vanliga handeln kan vi kanske välja bland fem sorters tulpaner samtidigt. Vissa finns bara på ”fina gatan” och då till ett pris som få är beredda att betala.

-Kvalitet kostar. De största och kraftigaste lökarna är inte bara dyrare. De kräver också mer plats, det vill säga du odlar färre av dem per kvadratmeter. Affärsdrivande företag har svårt att ta ut ett vettigt pris för sådana tulpaner, varför vi sällan eller aldrig hittar dem i handeln. Just därför är det så fantastiskt roligt att Hvilan Utbildning kan visa på tulpanens enorma mångfald! understryker Kristian.

På Hvilan Gårdsbutik kan du handla tulpaner varje vecka under våren, följa månadernas  ständigt nya sorter. De är alltid nyskördade och har sluppit alla trista transporter.

-Vi har blommor, rotfrukter och grönsaker till försäljning, allt efter säsong. Gårdsbutiken har öppet tre dagar i veckan, men på Tulpanfesten bullar vi upp alldeles extra mycket! Vi har öppet till klockan 18. Cafeterian håller öppet och för dig som fortfarande inte har valt till gymnasievalet, eller på annat sätt är nyfiken på våra utbildningar, finns all information på plats, både lärare och elever svarar på dina frågor, lovar Kristian.

Välkommen på Tulpanfest – en färgsprakande fest och tulpaner du knappast trodde fanns, på självaste Alla Hjärtans Dag!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top