• Staffanstorp –
  • Bara –
  • Dalby –
  • Genarp –
  • Hjärup –
  • Klågerup –
  • Lund –
  • Malmö –
  • Veberöd -
  • Åkarp
logo
Home / Näringsliv / HANDEL / Colorama fyller femton år
Colorama fyller femton år
Stående från vänster: Josefine Persson, Sara Wikbrand, Håkan Rosdahl, Peter Landgren, Patrik Djurberg. Sittande från vänster: Fredrik Sjöland, Jonas Birkler, Siw Engdahl

Colorama fyller femton år

 

Femton år har gått sedan Jonas Birkler välkomnade den allra första kunden till sin första riktiga färgbutik, Färgboden på Domsagovägen i Staffanstorp. Affären var knappt större än en normal trerummare.

Idag ser det annorlunda ut. Jonas Birkler, alltjämt ägare till företaget, har tagit ett steg tillbaka och låter en handplockad trio av medarbetare sköta den dagliga ruljangsen.

-Håkan Rosdahl, Patrik Djurberg och Josefine Persson är kunniga, lojala, flitiga och fantastiska på att sätta kunden i centrum. Till sin hjälp har de Sara Wikbrand och Siw Engdahl som är av samma kaliber, säger Jonas Birkler.

Från ensam till Colorama

Färg och Jonas Birkler har dock en gemensam historia som går dubbelt så långt tillbaka i historien som Coloramas femton år.

Nästa år 30-årsjubilerar Jonas Birkler i branschen. Arton år gammal och knappt torr bakom öronen började han jobba i färgbutik. När han ansåg sig ha tillräckligt på fötter startade han eget, först hemma i familjens garage.

År 2001 gick garagerörelsen så pass bra att Jonas Birkler vågade hyra lokalen på Domsagovägen. Ett år senare tog han nästa steg i sitt entreprenörskap – att anställa.

Satsningen därpå blev att bygga ut butiken från 118 till 300 kvadratmeter.

Kort senare tog han det kloka beslutet att ansluta sig till fackhandelskedjan Spektrum, som 2007 blev Colorama.

-Det var rätt beslut, betonar Jonas Birkler, Colorama är inte bara Sveriges och Nordens största färgfackhandelskedja, utan faktiskt Europas största. Bara i Sverige finns 178 butiker. Colorama står för kvalitet och kunnande. Det främsta beviset för detta är alla våra proffskunder.

Trivs på Rondellen

Sedan dess har flyttlasset gått tre gånger till. Först till Maskinvägen. Året var 2008. Fyra år senare gjorde Jonas Birkler & Co. det som så många andra butiker i Staffanstorp har gjort – de flyttade till Rondellens Handelsområde. Där finns Colorama än idag, även om de 2013 gjorde en rockad och bytte lokaler med Returhuset.

-Här har vi landat verkligt bra. Lokalerna känns skräddarsydda och vi trivs. Goda grannar som Returhuset, Mocolony, Subway, Elon och alla de andra butikerna gör också till att vi trivs och att vi drar kunder till varandra, säger Jonas Birkler.

Vem som helst kan mångla en färgburk

Utöver färg och färgtillbehör erbjuder Colorama ett brett spektra av tapeter, kakel, klinker och golvbeläggning. Varumärkena är de ledande kvalitetsnamnen. Färgen kommer från Alcro. Verktygen heter Anza. Tapeterna kommer från ECO Borås samt från Midbec. Golven bär namn som Tarkett, Forbo och Berry Alloc.

-Colorama har avtal med dessa företag. Det borgar för kvalitet i dess bredaste bemärkelse, det vill säga att inte bara produkten är högklassig, utan att också personalen kontinuerligt uppdateras och verkligen kan sina produkter och sitt hantverk. Först då kan de verkligen guida kunden rätt. Vem som helst kan mångla en färgburk, men att veta vad man säljer och ta ansvar för att man säljer rätt, är att vara proffs, understryker Jonas Birkler.

Levererar över hela Skåne

Fredrik Sjöland kommer in i butiken. Hans arbetsdag leder mot sitt slut och det har varit en varm dag i bilen.

-Detta är också service, säger Jonas Birkler, Fredrik Sjöland och Peter Landgren kör dagligen över hela Skåne för att leverera Colorama-produkter till våra proffskunder, det vill säga måleriföretag. Det ska gå fort, det ska vara punktligt och det ska vara rätt. En målare utan rätt färg och rätt verktyg står still, men kostar fortfarande lika mycket som när han eller hon jobbar.

Leveranser görs främst till proffskunder. I skrymmande och tunga fall även till privatkunder.

-Och för privatkunder erbjuder Colorama både fasadexpert och inredningsdesigner, inflikar Jonas Birkler.

30 procent rabatt på rubbet i butiken

Den underbara majsolen gassar och vi njuter i fulla drag av värmen och grönskan i trädgården. Tyvärr blottar det starka ljuset också fasader som har tagit stryk av höstens och vinterns bistra väder. Dags att snygga till huset, planket, redskapsboden, trädäcket eller pergolan?

-Kom då och fira vårt femtonårsjubileum! Helgen den 28 och 29 maj ger vi 30 procent rabatt på rubbet i butiken. Färg, tapeter, golv, ja verkligen rubbet! Dessutom blir det korvgrillning och godis till alla barn! hälsar färghandlare Birkler.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top