• Staffanstorp –
  • Bara –
  • Dalby –
  • Genarp –
  • Hjärup –
  • Klågerup –
  • Lund –
  • Malmö –
  • Veberöd -
  • Åkarp
logo
Home / Debatt / Kulturlyftet – tänk efter före
Kulturlyftet – tänk efter före

Kulturlyftet – tänk efter före

Har kommunfullmäktiges ledamöter som röstade för Kulturlyftet tänkt efter före? Blir detta så bra, som man förespeglar Eller är det ett dyrt hastverk, som snart kommer att ångra?” Dessa och andra frågor ställer sig Cavallin (MP), som inte har låtit sig övertygas av vackra ord om hur perfekt stora rockaden av fritidsgård, bibliotek och musikskola kommer att Dyra utlägg för skattebetalarna Cecilia Cavallin pekar på en rad och menar dessutom att flertalet medborgare förmodligen bara har sett tjusig skiss på ett nytt Kulturhus, strax före valet -Det är dyra utlägg, som vi kommer att betala för under många år. vilka är ”vi”? Jo, det är skattebetalarna i Jag är inte säker på att vi verkligen behöver dessa dyra omändringar just betonar Cecilia Cavallin retoriskt. Prislappen, på totalt 35 miljoner övertygar inte heller Cecilia Cavallin:

-Jag är skeptisk och tror att det lutar en optimistisk glädjekalkyl. Så är det ofta med byggen och när de är klara verkar alltid ha kostat det dubbla jämfört med budgeterad kostnad samt ha tagit längre Kulturlyftet – tänk efter Vem konsten i Det som idag är bibliotek ska ”kulturhus” som ska rymma konsthall, och en samlingslokal för upp 300 sittande -Här ser jag många frågetecken, som jag inte är säker på att man har rätat ut. Vem ska tillexempel se efter konsten i Konsthallen? Hur tillgänglig blir den?

Möjligheterna att ta med bil till kulturhusets aktiviteter är begränsade. Var är det tänkt att man ska På kringliggande villagator? Staffanstorp är mer än centralorten och lämnar en hel del att önska, menar Cecilia Cavallin och tillägger att trafiken ner det särkskilda boendet Magnoliagården kommer att öka. När musikskolan flyttar i kulturhuset, ska fritidsgården Skåningen bedriva sin verksamhet i gamla vid -Det kommer att innebära betydligt mer mopedtrafik i centrala Staffanstorp, det klagas på redan idag, kommenterar Cecilia Gör om och gör Biblioteket ska rymmas i Rådhusets markplan samt få en andra -Vad tycker handikappade och barnfamiljer med barnvagnar om det? det att installeras en speciell hiss för biblioteksbesökare? undrar Cecilia Frågan om parkeringsplatser ser hon aktuell, även när det gäller biblioteket. -Stopp och belägg! Ta tillbaka, gör om och rätt, säger Cecilia Cavallin, låt medborgarna få en chans att deltaga i planerandet och ge synpunkter. Fundera över de utgifter vi drar på oss för framtiden. Visst behöver en rejäl samlingssal, men detta kanske inte är det bästa alternativet. Sätt igång och bygg ett kulturhus i Sockerstaden!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top