• Staffanstorp –
  • Bara –
  • Dalby –
  • Genarp –
  • Hjärup –
  • Klågerup –
  • Lund –
  • Malmö –
  • Veberöd -
  • Åkarp
logo
Home / Motor / Veberöds Däck – däckverkstad och bilverkstad under ett tak
Veberöds Däck – däckverkstad och bilverkstad under ett tak
Fr.v. Oliver Thulin och Håkan Andersson.

Veberöds Däck – däckverkstad och bilverkstad under ett tak

 

I höstas flyttade Veberöds Däck till nya lokaler på Norra Järn­vägsgatan. På mer än 1 500 kva­dratmeter ryms ledigt både däck­verkstad och bilverkstad.

-Här har vi verkligen svängrum, säger VD Håkan Andersson.

Veberöds Däck är en Meca bil­verkstad med kompetens, ka­pacitet och utrustning för full däckservice och komplett servi­ceverkstad, inkluderande AC-service, för alla på marknaden befintliga bilmärken.

Lång erfarenhet

Om Veberöds Däck är förhållandevis nya på Norra Järnvägsgatan i Veberöd, så gäl­ler detsamma inte för Håkan Anderssons erfarenhet i branschen. I 20 år drev han bilverkstad i Skurup, även den Meca-anknuten. För tre år sedan öppnade han filial centralt i Veberöd.

-Men i fjol fick jag erbjudande om att sälja verkstaden i Skurup, varför jag koncentre­rade mig helt på Veberöd, berättar Håkan Andersson.

Veberöd, fortsätter han, är en trevlig ort att arbeta och driva företag på, men i de förra lokalerna var de trångbodda. När möjligheten att flytta till de betydligt större ytorna strax bakom ICA visade sig, tvekade man inte.

-Här finns möjlighet att växa. Idag har vi sju lyftar, varav två i bilverkstaden och fem i däckverkstaden, och kapacitet även för större fordon, som transportbilar och husbilar. Här ryms också utrustning för hjulinställning och annan utrustning som var svåra att få plats med i de förra lokalerna, säger Håkan Andersson.

Egna inköpskanaler för däck

Ryktet om Veberöds Däcks goda priser på däck sprider sig.

-Genom egna inköpskanaler direkt från utlandet, kan vi pressa priserna. Det är också ett sätt att locka kunder att komma hit och prova den kompetenta och effek­tiva service som både däckverkstaden och bilverkstaden erbjuder, förklarar Håkan Andersson och tillägger att det handlar om Europaklassade kvalitetsdäck av välkända fabrikat.

Kunderna kommer från Ystad, Skurup, Staffanstorp, Lund, Dalby, Sjöbo och naturligtvis Veberöd med omnejd. Flera av dem har sina däck på däck­hotellet och många kommer som drop in-kunder.

-Det är sällan någon längre väntetid när man skiftar från vinterdäck till som­mardäck. Rusningen kommer istället med den första snön och halkan. Det är också då vi tar in vår säsongspersonal och arbetar upp till åtta man här. Nu hinner vi andas mellan kunderna, säger Håkan Andersson lite skämtsamt.

Däcklagret är rejält tilltaget:

-Har man däck hemma, säljer man däck. Köparen vill inte vänta. Dessutom fungerar vi som grossist åt ett antal däckverkstäder i närområdet, framhåller Håkan Andersson.

Aluminiumfälgar

Väggarna i den generösa entrén pryds av tju­siga aluminiumfälgar från exempelvis OCL Brorson och amerikanska Amring.

Aluminiumfälgar är en produkt som ständigt ökar. Håkan Andersson och hans medarbetare vet att rushen börjar kring påsk. De är redo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top