• Staffanstorp –
  • Bara –
  • Dalby –
  • Genarp –
  • Hjärup –
  • Klågerup –
  • Lund –
  • Malmö –
  • Veberöd -
  • Åkarp
logo
Home / huvudnyheter / LIONS STAFFANSTORP UTSATTA FÖR FRÄCKA STÖLDER TVÅ NÄTTER EFTER VARANDR
LIONS STAFFANSTORP UTSATTA FÖR FRÄCKA STÖLDER TVÅ NÄTTER EFTER VARANDR

LIONS STAFFANSTORP UTSATTA FÖR FRÄCKA STÖLDER TVÅ NÄTTER EFTER VARANDR

Lionslogotyp401

Under natten mot fredagen den 13 maj utsattes Lions club Staffanstorp för inbrott och stöld på Sockerbruksområdet. Ett s.k. gallersläp som stod parkerat inne i loppisladan stals. På släpvagnen stod öltapparna som använts på Bonnamarknaden. Dessutom tog tjuvarna med sig en Cidertapp och oöppnade ölkaggar som på fredagen skulle returneras till leverantören.

Tjuvarna har klippt upp stängslet vid grusvägen bredvid Lidl-affären och därefter kört in på området via gräsmattan. Sannolikt har man haft tillgång till något verktyg för att öppna upp låset på porten eftersom inga brytmärken kan hittas på låset.

Det har bara varit att koppla på släpet på den bil tjuvarna haft med sig och köra iväg, dessvärre. Hjulspåren på asfalt och gräsmatta visar att man kört ut samma väg, via hålet i staketet.

För Lions Club är detta en stor förlust ekonomiskt, eftersom man inte kan försäkra sig mot detta slag av händelser. Enligt leverantören uppgår kostnaderna till cirka 120.000 kronor för det som har försvunnit, de ölkaggar som inte används och därmed också alkoholskatten som ändå måste betalas.

Lionsmedlemmarna som slitit hårt med årets Bonnamarknad, känner en oerhörd stark ilska och besvikelse över händelsen. De pengar man fått in på förra helgens hårda arbete med Bonnamarknaden går här förlorade, pengar som man skulle dela ut till behövande i vårt samhälle. Tjuvar är icke värdiga att ta del av de pengar som vi samlar in till hjälpbehövande

Inbrott och stöld skedde mellan kl. 22.00 och 09.00 natten till fredagen den 13 maj. En bilsläpvagn fullastad med ölpumpar och 17 ölkaggar lämnar området vid Lidl under denna tidsperiod. Släpvagnens registrerings-nummer är TXN 391 och är en öppen släpvagn med gallersidor samt grå till färgen. Flaklängden är cirka tre meter.

Inte nog med detta!

Natten till lördagen den 14 maj inträffade ytterligare ett inbrott. Denna gång var det klubblokalen som utsattes. Tjuvarna måste ha varit ett flertal eftersom man tagit en hel frysbox som innehöll matvaror, en datorprojektor, drycker som vi skulle ha till vår avslutningsfest, mm. Man har gått systematiskt tillväga och genomsökt samtliga skåp och förvaringsutrymmen. Stora skador har uppstått då man brutit upp dörrar som varit låsta. Vad som kan vara intressant, är att man tagit sig in på samma ställe som man gjorde natten före. Tanken kommer osökt att det handlar om att samma personer utfört båda inbrotten. För några år sedan hade vi ovälkommet besök strax före jul och då försvann även vår dator-projektor, drycker som vi skaffat till vår julfest samt chokladkartongerna som vi skulle dela ut till våra pensionärer till julhelgen. Många pensionärer blev utan julgåva denna gång. Vid detta tillfälle gick färden in och ut från klubblokalen genom samma staket och plats som vid dessa nya stöldräder. Mycket tyder på att det handlar om att det som nu skett är en upprepning av det första stöldtillfället.

Vi i Lions Club Staffanstorp vädjar enträget till er alla som läser detta att vara vänliga och meddela vår Bonnamarknadsgeneral Ingvar Ahlström på telefon 070-767 32 97 eller till Polisen 114 14 om någon har sett eller hört något om stölden. Vi är angelägna att få klarhet i vem som har gjort stölderna och att dessa klaras upp. Inte nog med det, Lions Club Staffanstorp förlorar drygt 200.000 kronor. Vad vi inte kan mäta i kronor och ören, är den frustration och besvikelse som Lionsmedlemmarna känner då man slitit så hårt med förra helgens Bonnamarknad.

Luften har verkligen gått ur Lionsfolket efter detta. Man har jobbat hårt för att samla in pengar till hjälpbehövande som så väl behöver det, för att sedan se, hur oärliga människor bara tar för sig och inte skiljer på vad som är ditt eller mitt.

Hans Wentzel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top