• Staffanstorp –
  • Bara –
  • Dalby –
  • Genarp –
  • Hjärup –
  • Klågerup –
  • Lund –
  • Malmö –
  • Veberöd -
  • Åkarp
logo
Home / BONNAMARKNADEN 2014 / Hej alla glada bonnamarknadsbesökare!

Hej alla glada bonnamarknadsbesökare!

Det är en glad marknad och heter egentligen Lions Glada Bonnamarknad. Vi i Lions Club har nu arrangerat denna fantastiska marknad i 44 år. Den har i runda slängar inbringat nio miljoner kronor, i dagens penningvärde, som vi ograverat delat ut till behövande i världen, i Sverige och i kommunen.

Vi är väldigt stolta över detta och tacksamma för att ni, kära bonnamarknadsbesökare har gjort det möjligt genom att bidra till detta. Vi arbetar oförtrutet vidare med marknaden och är också väldigt stolta över det stöd och uppmuntran vi får från kommunen. Utan denna hade vi inte kunnat vara i centrum av Staffanstorp och inte haft den utomordentliga underhållning som äger rum på torget utanför Rådhuset under dagarna tre. Tack Staffanstorps kommun för detta. Vår ambition är ju att i symbios med att få in medel till vår välgörande verksamhet, underhålla Staffanstorps kommuns invånare med tivoli, knallar, artister, serveringstält och loppmarknad, allt på samma gång. Läs noga igenom detta ”Bonnamarknadsblad” och besök de attraktioner du finner intressanta.

Jag är nu ”Bonnamarknadsgeneral” för femte gången, men det är en lika stor utmaning varje gång. Vi är ett trevligt gäng i en kommitté som planerar och arrangerar alla olika delmoment. Vi har våra specialister inom olika områden och allt faller så småningom på plats. 1988 skrev jag i Bonnamarkandsbladet om vad vi sysslade med då, skillnaden idag är inte så stor, men det är andra projekt som gäller.

På scenen och i vårt eget serveringstält har vi som vanligt fantastiska artister, både lokala och andra allmänt kända och omtyckta sådana, se program.

Vi är också stolta att kunna dela ut vårt stora stipendium om 20 000 kr till någon välförtjänt inom kommunen. Kom och visa årets stipendiater, Nattvandrarna, er uppskattning vid utdelningen på söndagen den 11 maj.  

Besök vårt serveringstält där vi serverar kaffe och kaka, öl, vin, hamburgare och korv med tillbehör till facila priser. I tältet finns underhållning kvällstid med kända band.

Vi i Lions arbetar helt ideellt och gläder oss åt att kunna hjälpa människor världen över. Stora projekt som vi deltagit i den senaste tiden är Tsunamin på Filippinerna, Mässlingsprojektet, brunnsborrningar i Afrika m m. Mängder av lokala bidrag har delats ut, till skolor, Skånes Universitetssjukhus, stipendier, Ronald Mc Donald hus, Distriktets alla projekt etc, etc. Samtidigt har vi trevligt på våra möten, genom trivsel blir arbetet än roligare.

Tre gånger om året har vi loppmarknad. Vi samlar in överblivna ”prylar” varje lördag mellan 10 och 13 och ökar dessutom öppethållandet inför Lions Bonnamarkand. Det är fantastiskt att se hur man kan återbruka en massa saker istället för att kasta bort dem och att vi dessutom får in medel på detta, en fin sak i vårt slit- och slängsamhälle. Lämna gärna in dina utrangerade saker du också.

Är du intresserad av denna typ av verksamhet och vill dra ditt strå till stacken, kontakta oss då via vår hemsida, lionsstaffanstorp.se eller prata med någon av oss på markanden. Vi behöver nya och framför allt yngre medlemmar i vår klubb.

Vår klubb är i år 50 år. Det har vi firat med pompa och ståt på Hemvärnsgården i närvaro av 30 gästande, från kommunen, Aviatörerna (som hjälper oss med våra loppor) andra lionklubbar och vår vänklubb i Hildesheim.

Glöm inte vår loppis söndagen den 11 maj ute på sockerbruksområdet mellan kl 11 och 13.

Välkommen till årets

”Bonnamarknad”

joachim

Lions Club Staffanstorp

Joachim Wingårdh

”General” 2014

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top