• Staffanstorp –
  • Bara –
  • Dalby –
  • Genarp –
  • Hjärup –
  • Klågerup –
  • Lund –
  • Malmö –
  • Veberöd -
  • Åkarp
logo
Home / Näringsliv / Magnet BoXtra förstärker med ny mäklare
Magnet BoXtra förstärker med ny mäklare

Magnet BoXtra förstärker med ny mäklare

Ann-Christine Enqvist är det senaste tillskottet i Staffanstorps rika flora av fastighetsmäklare. Sedan början av februari är hon ny medarbetare på Magnet BoXtra Mäklarbyrå AB på Södra Lundavägen.

Ann-Christine Enqvist är, förutom auktoriserad fastighetsmäklare, också jurist, vilket hon menar är en stor fördel i yrket:

-Fastighetsmäkleri innefattar mycket juridik, som fastighetsrätt, familjerätt, frågor kring gåvobrev och bouppteckningar. Det är en kompetens som kommer väl till sin rätt.

Som fastighetsmäklare har hon arbetat sedan 2002, främst med eget företag i Helsingborg. Hennes motto, understryker hon, är att alla lagar ska följas, att allting ska gå rätt till väga, men att man också ska ha kul på vägen.

Omtanke om både köpare och säljare

Planerna kring ett samarbete mellan Ann-Christine Enqvist, Seija Ahlström och Ulrika Gerdtsson har pågått ett längre tag.

-Vi var överens på alla punkter. Så det känns som att en vaktande ängel var med oss, när Ulrika nu är sjukskriven ett litet tag, säger Seija Ahlström.

Genom branschorganisationen FMF känner de varandra sedan flera år tillbaka.

-Och nu har vi dessutom upptäckt att vi har mycket liknande arbetssätt och filosofi kring fastighetsmäkleriet. För fristående fastighetsmäklare utan stöd från någon av de stora kedjorna, blir omtanken om såväl köpare som säljare extra viktig. Båda parter ska känna att man kan ta kontakt för allt från det stora till det lilla och att fastighetsmäklaren finns där och kan sitt hantverk, betonar Ann-Christine Enqvist.

Seija Ahlström instämmer:

-Dels den personliga biten, men också att i arvodet inkludera tjänster som fotografering, energideklaration och hjälp med deklaration. Vi är även godkända värderingsmän för Handelsbanken, vilket uppskattas av dem som behöver värdera sin bostad för att lägga om lån, baka in renoveringskostnader i befintliga lån eller ta nya lån.

På promenad med Olli

För att bekanta sig ordentligt med Staffanstorp, tar Ann-Christine Enqvist hjälp av sina kollegor, som kan omgivningarna på sina fem fingrar. Hon gör också egna upptäcktsfärder tillsammans med hunden Olli:

-Olli måste gå ut. Lunchpromenaderna gör även mig gott och man kommer i samspråk med andra personer som är ute och rör på sig. Staffanstorp känns lockande. En välordnad och mycket trevlig småstad med flera fina områden och vackra grönytor.

Positiv utveckling

Bostadsåret 2016 har startat utmärkt, säger Seija Ahlström:

-Flera objekt har kommit in, till visningarna kommer många spekulanter. Lokalt steg villapriserna med nio procent i fjol och denna positiva utveckling torde fortsätta. Räntan förblir låg ett bra tag framöver och vad gäller amorteringskraven som kommer under våren, har bankerna redan infört sådana krav. Enda önskemålet är att det byggdes fler bostäder i Staffanstorp, så att marknaden blev mer rörlig. Det är vi många som önskar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top