• Staffanstorp –
  • Bara –
  • Dalby –
  • Genarp –
  • Hjärup –
  • Klågerup –
  • Lund –
  • Malmö –
  • Veberöd -
  • Åkarp
logo
Home / huvudnyheter / RH Trafikskola – en del av Skåneutbildarna
RH Trafikskola – en del av Skåneutbildarna

RH Trafikskola – en del av Skåneutbildarna

Nu får vi sluta säga RH Trafikskola. Idag är trafikskolan på Bråhögsplatsen i Staffanstorp en del av Skåneutbildarna, med utbildning också i Södra Sandby, Löddeköpinge, Ystad och Lund.

 

Staffanstorp idag – Lund imorgon

– Skåneutbildarna i Lund anser vi vara en stor fördel. Många Staffanstorpsungdomar i körkortsåldern går på gymnasiet i Lund. Ena dagen passar det kanske bättre att ta lektion i Lund, den andra dagen föredrar man Staffanstorp, säger trafikskolchef Susanna Regårdh Norling.

 

Trafikskola sedan mer än 18 år

I mer än arton år har Robert ”Robban” Hjunstorp drivit trafikskola i Staffanstorp. Parallellt har han haft verksamheter på andra skånska orter. Nu bakas alla trafikskolorna samman under namnet Skåneutbildarna.

– Att agera tillsammans betyder också att vi kan erbjuda ännu fler utbildningar. Från handledarutbildning, riskutbildning, moped klass 1 – AM och B-körkort, det vill säga personbil, till utökat B/BE-körkort för släp, husvagn och husbil. Vi har också C-utbildning och yrkesförarkompetens, berättar Robert Hjunstorp och tillägger att fler utbildningar, däribland ADR och truck, kommer att erbjudas lite längre fram i höst.

 

Individuell planering för alla elever

Skåneutbildarna erbjuder dokumenterad plan över utbildningen och individuell planering för alla elever.

– Planering kan vi göra antingen vid en testlektion eller efter fyra till sex lektioner. Den första beräkningen är preliminär och stäms av vid minst två tillfällen under utbildningen, förklarar Susanna Regårdh Norling.

Alla övningsbilar hos Skåneutbildarna är utrustade med alkolås.

– Vid inskrivning undertecknar man ett avtal. Innan varje körlektion gör man ett utandningsprov för att kunna starta bilen. Även våra lärare gör utandningsprover och det är en självklarhet för oss att föregå med gott exempel, understryker Susanna Regårdh Norling.

 

Samma glada gäng

Bilar och släp har försetts med den nya loggan och flaggar nu Skåneutbildarna.

– I övrigt är vi samma glada gäng som förr tillsammans med några nya ansikten. Välkommen in till oss i Lund, Staffanstorp eller på den ort det passar dig bäst, hälsar Robert Hjunstorp, Anette Hammargren, Elin Kosola och Catarina Sköldback på Skåneutbildarna i Staffanstorp

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top