• Staffanstorp –
  • Bara –
  • Dalby –
  • Genarp –
  • Hjärup –
  • Klågerup –
  • Lund –
  • Malmö –
  • Veberöd -
  • Åkarp
logo
Home / Näringsliv / HANDEL / Nu kan du rama in dina tavlor i Staffanstorp
Nu kan du rama in dina tavlor i Staffanstorp

Nu kan du rama in dina tavlor i Staffanstorp

För 18 år sedan tog Lennart och Margareta Winberg över rambutiken vid Davidhallstorg i Malmö, en butik som funnits sedan 1946. Tio år senare kompletterades deras verksamhet med dottern Lena som dessutom utbildat sig till förgyllare. Lennart och Margareta gjorde praktik hos Tranåslist där de lärde sig det mesta om inramning. Under åren har också de också byggt upp en kunskap av erfarenhet som gör att de klarar det mesta, i stort sett är det bara fantasin som sätter gränser.
Hos RamForum kan du rama in allt som en vanlig ramaffär kan men du kan också bevara dina minnen såsom ditt barns första napp, en sjal från Toscana, ja i stort sätt allt du kan tänka dig. Möjligheterna är i stort sätt obegränsade.
Inramningarna anpassar de efter kundernas önskemål på ett sätt som förhöjer tavlans utseende då varje person, bild, målning eller föremål är unikt. De ramar de använder är övervägande svensktillverkade trälister. Och som tidigare nämnts så klarar de det mesta, de gör inramningar med eller utan passepartout, inramningar med distans för bredare föremål uppspänningar av oljemålningar och bonader mm. Men de byter också glas och passepartout på gamla tavlor och bilder.
När jag besöker dem i butiken så säger de att kvalitet är A och O för dem. Baksidan ska vara lika fin som framsidan. Kommer det in en kund som har beslutsångest när det gäller vilken ram han/hon ska ha så ber dem gå hem och tänka efter och återkomma när beslutet är taget. Att jaga på en kund som sedan ångrar inramningen är inget de vill. De för också kartotek över alla sina kunder och arbeten de gjort för dem vilket gör att har du lämnat in något hos dem för tio år sedan och vill ha en lika dan ram i dag så kan de ta fram uppgifter på exakt vilken ram det var.
De räddar också äldre bilder så gott de kan. Många gånger när en kund kommer in med någon äldre bild kan de se att den blivit missfärgad på grund av att det funnits syra i passepartout och bakpapper. Något som de inte vill ska uppstå igen så därför använder de bara syrefria produkter i sitt arbete, de vill att fotot eller tavlan ska vara lika fin om 50 år som den är nyinramad.
Glaset är också något som är viktigt därför har de olika sorters glas att välja på. Från vanligt tavelglas till uv glas och specialglas där du inte ser att det är glas framför.
När det gäller förgyllningarna så kan Lena restaurera och laga gamla tavel – och spegelramar men hon gör också nytillverkning och omförgyllningar. Hon kan också förgylla ramar, gipsföremål och allehanda ting. Hon säger att nästan allt går att förgylla även här är det bara fantasin som sätter gränser.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top