• Staffanstorp –
  • Bara –
  • Dalby –
  • Genarp –
  • Hjärup –
  • Klågerup –
  • Lund –
  • Malmö –
  • Veberöd -
  • Åkarp
logo
Home / Näringsliv / HANDEL / Second Hand – Ett smart val för både miljö och plånbok

Second Hand – Ett smart val för både miljö och plånbok

Var köper man barnkläder i Staf­fanstorp? Här finns ju ingen barn­klädesaffär i centrum. Det är en kommentar som man ofta hör men saken är att det faktiskt finns en bra barnklädesaffär här och den har funnits i många år. Redan 2003 öppnade Lotte Andersson sin butik Nr:2 Second Hand på Bragevägen 2.

Lotte som alltid själv handlat mycket på second hand fick idé när hennes tvil­lingar skulle börja på förskolan och hon åkte in till Lund för att handla ordentliga regnkläder till dem. Det kostade henne en halv förmögenhet. Det tillsammans med att hon på sitt arbete på en Statoil mack i Malmö hade mycket ”knasiga” arbetstider som inte alls var anpassade till förskolans öppettider. Tanken på att öppna en egen Second Hand butik med barnkläder växte inom henne. Till slut bestämde hon sig för att göra slag i saken. Under 9 månader snickrade, målade och fixade hon till sitt gamla garage. Varenda skruv som finns där har hon egenhändigt satt dit. Men till slut var den ca 80 kvadratmeter stora butiken klar för öppning. De första åren kombinerade hon arbetet på macken med butiken men idag är det bara butiken som gäller.

Kläderna som finns i butiken är barn­kläder i storlekarna 50- 146/152 cm och de är alltid av högsta kvalitet. Lotte går genom alla kläder hon får in och ser till så att blixtlås fungerar och knappar är på plats och att de är hela och rena. Sedan sätter hon pris efter märke och skick. Hon anser att en begagnad vara i nyskick högst ska kosta hälften av nypriset. Kläderna i butiken är också välsorterade efter stor­lekar så där är inget problem att hitta vad man söker, dessutom är varorna alltid säsongsbetonade. I butiken har hon ca 4000 olika plagg i ovannämnda storlekar så där finns alltid något för alla. Varorna är säsongsbetonade, två gånger om året i slutet av februari och augusti byter hon ut dem för att de ska ligga rätt i tiden. Det innebär också att du inte kan lämna in ett par shorts i december eller en vintermössa i maj utan får anpassa din inlämning till årstiden. Dessutom finns skor, leksaker, böcker och annat barn kan behöva.

En del tror att det bara är de som har det lite sämre ställt ekonomiskt som handlar på second hand men det är en sak som inte alls stämmer. Många är idag mycket medvetna om miljön och vill göra vad de kan för att hjälpa till för att hålla den så ren som möjligt. Och att då handla på Second Hand där man både sparar på jordens tillgångar och dessutom besparar barnen från att utsättas från de gifter som finns i nytillverkade kläder är bara tillgodo för alla.

Lotte säljer sina varor på kommission vilket innebär att du som har lämnat in dina kläder får betalt när hon sålt dem. Hur det hela går till finns det information om på hemsidan

Du kan även gå in på hennes hemsida www.nr2.se där du kan göra ett virtuellt besök i butiken för att se hur det ser ut.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top