• Staffanstorp –
  • Bara –
  • Dalby –
  • Genarp –
  • Hjärup –
  • Klågerup –
  • Lund –
  • Malmö –
  • Veberöd -
  • Åkarp
logo
Home / NÖJE / RESOR / Beaune- en stad att hitta i
Beaune- en stad att hitta i
Många sagoslott runt Beune

Beaune- en stad att hitta i

Beaune som räknas som Bourgognevinernas huvudstad, dit kom vi en eftermiddag efter att snurrat runt lite för att hitta vårt hotell. Det blev en liten utflykt till byn Pommard strax utanför, men tack vare en snäll tjej inne på en vinbutik som gav oss en bra vägbeskrivning hittade vi dit.

Väl incheckade bestämde vi oss för att åka till någon butik för att köpa något att ha att dricka på hotellrummet. Till affären tog det fem minuter, från den tog det åtminstone en halvtimme på grund av att gatorna där var upplagda ungefär som i Lund, det vill säga enkelriktade. Efter att ha snurrat runt ett antal varv i staden lyckades vi hitta rätt. När vi på kvällen bestämde oss för att gå in till centrum fotograferade vi husen var gång vi bytte riktning. Det visade sig vara ett smart drag för på så sätt hittade vi hem utan några större problem.

I centrum hittade vi en väldigt mysig restaurang där vi åt fantastiska sniglar och goda ostar. Dessutom arbetade en mycket trevlig servitör, vid namn Fredrik där. Där var inte så många gäster just då så han hade tid att prata med oss. Vi pratade om allt från Zlatan till vin.

Dag nummer två började med att vi åkte in till centrum för att laga mina glasögon då en skruv i ena skalmen lossnat. Vi tog en kopp kaffe och bestämde oss för att åka en sväng i omgivningarna. I Merursalt hittade vi en turistinformation där vi fick tips om vart vi skulle åka för att få se det bästa av som landskapet kunde erbjuda. Det blev en otrolig tur bland vinlundar och gamla slott. I byn Chassagene Montracher hittade vi en restaurang, Côte Framboise, som drevs av en kvinna. På restaurangen och gården som hörde till arbetade människor från samhällets baksida. De kom från många olika håll i världen och hade inte lyckats att etablera sig i Frankrike, men tack vare den här kvinnan hade de fått en plats i samhället. De arbetade med allt från matlagning till målning och trädgårdsskötsel. Vi åt en god trerätters middag hos dem och fick många glada skratt under tiden. Det hela slutade med att vi alla stod och sjöng ”We Are The World” tillsammans.

Nästa dag bestämde vi oss för att ta en tur norrut till Château de Neuf. Nu blev det inte det Château de Neuf som vi hade tänkt oss. Det visade sig att det fanns ett anta ställen med det namnet. Dit vi kom fanns det inget vin men en underbar omgivning. Slottet och staden låg uppe på en hög kulle och där var nog inte hus som var mindre än 200 år gammalt. Efter en rundtur på slottet körde vi vidare på de franska småvägarna. Vi stannade i en liten by för att äta lunch. Det blev varsin pizza serverade av en man visade upp alla tecken man kan tänka sig på att han var homosexuell. Men trevlig var han. Vi åkte vidare för att köra till den trevliga tjejen i vinbutiken i Pommard för att få med oss några goda viner hem. Hos henne köpte vi det dyraste vinet vi någonsin köpt. Det kostade 53 Euro, och ska drickas framför brasan, när utomhustempraturen ligger på minus 10 grader och snöstormen viner utanför. På kvällen tog vi det ganska lugnt då vi skulle köra vidare morgonen efteråt.

We are the world!

We are the world!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top