• Staffanstorp –
  • Bara –
  • Dalby –
  • Genarp –
  • Hjärup –
  • Klågerup –
  • Lund –
  • Malmö –
  • Veberöd -
  • Åkarp
logo
Home / huvudnyheter / Granbackekvällarna 2016
Granbackekvällarna 2016
Kent Nilsson och Jennie . leder Arlövs Granbackekvällar.

Granbackekvällarna 2016

Ett säkert sommartecken är Arlövs Granbackekvällar i juli, där Kent Nilsson och Jennie Rosengren varvar namnkunniga gästartister med allsång och skoj.

-Jennie Rosengren leder allsången för hon kan sjunga. Jag snackar skit, för det är jag bäst på, säger Kent Nilsson, som härmed lovar att ”snacka skit i Granbacken” för 24:e året i rad.

Premiärkvällen – torsdagen den 7 juli

Under årets första Granbackekväll möter vi Jan Johansen. Sedan genombrottet i melodifestivalen 1995 (Se på mej), har han medverkat i flera musikaler, i hyllnings­turnéer till Abba, Cornelis Vreeswijk och Ted Gärdestad, gjort en mängd gig och släppt nio album. I Arlöv är detta dock hans allra första framträdande.

Magnus Johansson är däremot en ofta sedd och alltid lika önskad artist på Gran­backekvällarna. Han är en av Sveriges bästa trumpetare och har spelat med en rad kända artister. Det sägs att ”den enda som kan överträffa Magnus Johansson är Magnus Johansson själv”, vilket han har gjort till en vana att göra år efter år på Diggiloo.

Emil och Lasse Sigfridsson, son och far. Pappa Lasse, med över 40 år i dansban­det Lasse Stefanz, och sonen Emil, känd sedan sitt genombrott i första säsongen av Fame Factory, har som duo under några års tid byggt upp ett stort publikt intresse.

Från Furulund kommer Rosa Rydberg, som förutom välkänd vokalist inom storbandsjazz både spelar revy och fars. Gammal bekant till Kent Nilsson, som nu har lockat henne till Arlöv. Härliga gamla örhängen utlovas!

Torsdagen den 14 juli

Känd från mellon, men än mer som El­vistolkare är Henrik Åberg. Han blev känd för den stora publiken över en natt, när han 1995 vann finalen i Sikta mot stjärnorna. Blue Hawaii var låten och han inte bara låter som Elvis, han ser också ut som Elvis gjorde i sina bästa dagar!

Titti Sjöblom intar också scenen denna kväll i mitten av juli. Hon bjuder på godbitar ur mamma Alice Babs stora repertoar, kompad på gitarr av maken Ehrling Eliasson.

Var ligger landet där man böjer bananer­na?”, frågade Morgan ”Mojje” Johansson på sitt album Barnvakt. Denne folkkäre artist har också en vuxenrepertoar och på Granbackens utescen lovar Kent att både barn och vuxna ska få sin dos av Mojje.

År 1978 deltog Christine Gerhartz i Kvällspostens talangjakt Sommarchan­sen. Det gjorde även den då femtonårige Kent Nilsson.

-Christine tog hem rubbet. Hur det gick för mig? Det ska vi inte snacka om, säger Kent.

Hur som helst välkomnar han nu Christine Gerhartz till Granbacken, där vi får njuta av hennes stämma.

Lundapågen Mattias Andersson är en musikalartist på uppåtgående, vilket han kommer att ge prov på från Granbackens utescen denna kväll.

Finalkvällen – torsdagen den 21 juli

Ann-Louise Hanson, behövs någon när­mare presentation? Knappast! Hon har uppträtt på Granbackekvällarna förr, lik­som i Arlövsrevyn. Eftersom man inte ska nämna en dams ålder, berättar vi inte att denna lite drygt 70-åriga institution inom svensk musik is still going strong och har inte tillnärmelsevis dragit ner på takten.

Smäktande italienska schlagers bjuder Ed­die Oliva på. En ofta hörd gäst under dessa sommarkvällar och alltid lika välkommen och omtyckt!

Hans stämma har hörts på Royal Albert Hall, San Francisco Opera och Natio­naloperan i Prag. I sommar får vi lyssna till Nils ”Cavaradossi” Olsson i utsökta stycken av opera, operett och musikal.

Ett starkt artistfält

Kent Nilsson är mycket nöjd med årets artistfält. Som vanligt, säger han, finns bara en osäkerhetsfaktor:

-Vädrets makter måste vara med oss. I övrigt är allt bäddat för tre härliga kvällar med en stor och glad publik, våra gästar­tister, Jennie Rosengren, Granbackeor­kestern som under de två första kvällarna leds av kapellmästare Thomas Åström och under finalkvällen av sin ordinarie kapellmästare Peter Berglund, samt jag själv, som också kommer att synas och höras på lite olika sätt.

Granbackekvällar i Arlöv

Granbackekvällarna i Arlöv är ett ar­rangemang som i sin helhet sponsras av Burlövs kommun. Torsdagarna den 7, 14 och 21 juli, kl. 19.00.

Fri entré. Kaffeservering. Sittplats à 95:- kan bokas fr.o.m. 30 maj, kl. 09.30 genom Arlövs Nöjesproduktion AB, Jakob Pers väg 8, Arlöv, tel. 040-43 79 11 eller på www.arlovsrevyn.se

. SVEDAL

Magnus Johansson kommer den 7 juli.

Magnus
Johansson
kommer
den 7 juli.

Morgan ”Mojje” Johansson kommer den 14 juli.

Morgan
”Mojje”
Johansson
kommer
den 14 juli.

Ann-Louise Hanson kommer den 21 juli.

Ann-Louise Hanson
kommer den 21 juli.

Emil och Lasse Sigfridsson kommer den 7 juli.

Emil och Lasse Sigfridsson
kommer den 7 juli.

Henrik Åberg kommer den 14 juli.

Henrik Åberg
kommer den
14 juli.

A. Tel 040-40 20 10 Vardag 9-18, Lördag stängt, Söndag 11-15 www.mazdacenter.nu MAZDA CX-3 ÄR CROSSOVERN SOM GER LITE MER AV ALLT. Belönad med det eftertraktade designpriset Red Dot och gene-röst utrustad med det senaste inom infotainment och säker-hetssystem. Men det viktigaste av allt är köregenskaperna – så exakta och inspirerande att varje resa blir en upplevelse för alla sinnen. Svårt att beskriva, men lätt att uppleva. PRIS: FRÅN 172 900:- MAZDA CX-3 TEKNIK SOM STICKER UT. Bränsledekl. bl. körning 5,2-6,3 l/100 km, CO2 136-146 g/km. Tioårsgarantin innefattar: 3 års fabriksgaranti samt 7 års fö

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top