• Staffanstorp –
  • Bara –
  • Dalby –
  • Genarp –
  • Hjärup –
  • Klågerup –
  • Lund –
  • Malmö –
  • Veberöd -
  • Åkarp
logo
Home / LEDARE / Parkering kräver kunskap – även i Staffanstorp !
Parkering kräver kunskap – även i Staffanstorp !

Parkering kräver kunskap – även i Staffanstorp !

I ganska stor enighet beslöt politikerna i Staffanstorp i våras att införa parkeringsövervakning i hela kommunen. Främst för att få lite ordning på dem som parkerar dagarna i ända på samma plats eller ibland ännu längre. Det skulle bli en mjuk start och det har det blivit. Så mjuk att det inte syns någon skillnad på ”före” och ”efter”.

En av orsakerna kan vara att det är dåligt med kunskap om vad trafikskyltarna i samhället har för budskap. För på gatorna har det inte märkts någon större skillnad frånsett att det har varit sommar och det därför är mindre tryck och krav på parkering.

Det finns många gator i centrum av Staffanstorp som faktiskt har parkeringsförbud. En rund liten skylt av normalstorlek med röd kant och blå botten. Därtill ett rött streck från kant till kant. Den betyder enligt reglementet parkering förbjuden.

En av anledningar till att folk struntar i skyltar och regler kan bero på systemet. Folk testas på sina kunskaper en gång i livet. Det är när de tar körkortet. Sedan förutsätter staten att du själv daterar upp dina kunskaper, vilket många struntar i. Det blir ju ändå inga påföljder. Polisen har ju annat att göra sägs det. Patrullering är avskaffad sedan länge.

I Staffanstorps förort i söder – även kallad omkretsen, kastas det granater importerade från Balkan. Men myndigheterna kan inte göra mycket mer än städa upp ochförhöra. Granater klassas nämligen inte som vapen. Då hade tullen om man hittar några kunnat slå till. Nu räknas det i samma klass som fyrverkeripjäser! Ibland undrar man var den jättelika byråkratiska apparaten i Föreningen Sverige u.p.a. håller på med.

Iställer får vi trösta oss med att skatterna går upp och fler blir arbetslösa. Statsministern Stefan Löfven håller sommartal och går som katten kring het gröt när det gäller akuta frågor. Inga svar och inte tillstymmelser till förslag på lösningar. Förslaget om 20 procentig ökning av antalet platser i yrkeshögskolan är bra, men samtidigt försvinner tusentals ungdomsarbeten i restaurangbranschen när arbetsgivaravgifterna har höjts. Hans vän på vänsterkanten Jonas Sjöstedt kräver i budgetförhandlingarna att psykiska ohälsan ska får mer stöd och pengarna ska tas från Rot- och Rut-avdragen, som ska sänkas.

-Det är viktigare att unga tjejer får stöd än att man får avdrag för städning i hemmet, sa Sjöstedt. Det kan vara jobbigt att hålla revolutionen vid liv!

Statsminister Löfven funderar säkert också hur han ska klara höstens alla turer. Decemberöverenskommelsen (DÖ) gäller budgeten. Men alla aldra frågor? Hur ska de klara skärselden i riksdagen?

På bara två decennier har Socialdemokraterna gått från att vara ett härskare med nära 50 procent av rösterna till ett helt vanligt parti med hälften så många röster bakom sig. Efter danska valet är Löfven den eda kvarvarande regeringschefen i Norden. Danmark, Norge, Finland och Island alla borgerliga regeringschefer.

Vid förra valet var det övervägande Moderata väljare som gick över till Sverigedemokraterna. Nu har flykten börjat öka även från Socialdemokraterna.

Hur vore det om han tog tag i de frågor som folk känner oro inför? Kanske det är dags att börja samtala lite försiktigt över partigränserna åt fer håll än vänster?

Scroll To Top