• Staffanstorp –
  • Bara –
  • Dalby –
  • Genarp –
  • Hjärup –
  • Klågerup –
  • Lund –
  • Malmö –
  • Veberöd -
  • Åkarp
logo
Home / huvudnyheter / TV:s politikerdebatt är inte ens värd licenspengarna
TV:s politikerdebatt är inte ens värd licenspengarna
Jimmy Olsson

TV:s politikerdebatt är inte ens värd licenspengarna

 

Höstkylan har kommit smygande. Det märks inte bara i trädgården utan även i den politiska debatten. De historielösa politikerna, som bara tänker i mandatperioder, träter som småbarn i sandlådan även i publika sammanhang som TV-sändningar. Stadsministern själv Stefan Löfven låter som en gaggig papegoja när han vill h,a svar om hur Moderaternas Anna Kinberg Batra vägrar att svara hur regeringssamverkan ska se ut om två år!

Det är frågan vem som ska regera med vems stöd. Statsministern blev därtill så upprörd i TV debatten att han kallade Åkessons Sverigedemokraterna för nazistparti.

Han envisas med att påpeka att Åkessons parti har naziströtter och att rötterna är ruttna.

Det må så vara, men han glömmer att han själv samarbetar med ett parti som har minst lika dåliga ”rötter” – Vänsterpartiet. Visserligen har man numera kastat K:et som stod för kommunisterna. Men bakgrunden är minst lika anfrätt i rötterna som SD – om inte mer. Hans samarbete med Västerpartiet har gett det oförskämt stort inflytande med tanke på andelen av väljarandel.

svensk politik har mycket att vinna på om Löfen hade läst på sin historia och även svarat på frågor.

Är det lämpligt att S intimt samarbetar med ett vänsterparti som med eller utan ett K i namnet, haft Stalinkramare i ledet under många år? Ett parti som man lutat sig mot för att komma åt makten i många tiotals år?

Jag vill påstå att kommunister och nazister är av samma skrot och korn. Men Löven prioriterar makten framför historiekunskap. Han borde läsa framlidne östeuropakorrespondenten Kjell Albin Abrahamsons bok ”Låt mig städa klart” Om kommunister, kryptokommunister och antikommunister och friska upp den historiske minnesbilden. Då skulle han förmodligen ändra tonläge.

Genom Löven beroende av Västerpartiet har vi fått avarter som vinstdebatten när det gäller skola och vård.

Istället för att börja ställa krav att alla vård och all undervisning skulle vara av hög klass. Sen aktör som inte klarat det skulle sättas under förmyndarskap. Det gäller oavsett driftsform, privat, kommunal, regional eller statlig! Problemet är väl då att många kommunala skolor, regional och kommunal sjukvård skulle drabbas av bannbullan! Se bara verksamheten i den regionalt driva vårdcentralen i Staffanstorp. Där har man som lösning tänkt sig att tillsätta en utredning och kanske göra en förändring om några år!

Det är rött kort och direkt utvisning på sådant. Låt huvudena rulla redan nu både på politikersidan och sätt till en ”städfirma” som börjar med att städa trapporna uppifrån!

Lite ljus i mörkret blir det trots alla i oktober i Staffanstorp. Kulturnatten byts ut till kulturfesten. Fest är vad som behövs i verklighetens mörker. Men det är naturligtvis en klen tröst för alla dem som är i behov av en fungerande vårdcentrals tjänster.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top