• Staffanstorp –
  • Bara –
  • Dalby –
  • Genarp –
  • Hjärup –
  • Klågerup –
  • Lund –
  • Malmö –
  • Veberöd -
  • Åkarp
logo
Home / huvudnyheter / Succé i Spegeln! DEN MYSTISKA PROFILEN

Succé i Spegeln! DEN MYSTISKA PROFILEN

Snacka om sträng uppfostran. Vår Profils pappa hette Gustaf. Han var reservofficer med kaptens-grad.

Vår Profil hette Kerstin. Hon fick lära sig att lyda. Fastän hon var sjutton måste hon vara hemma klockan tio.

En kväll glömde hon tioslaget. Hon blev kvar ute vid grinden framför huset där hon bodde för att prata lite med tre vänner.

Vad hände? Jo två minuter över tio kom Gustaf utfarande. Han skyndade fram till Kerstin och gav henne en rejäl örfil. Sedan grabbade han tag i henne och släpade in henne i huset, inför ögonen på de chockade kamraterna.

Den stränga uppfostran gjorde lyckligtvis ingen skada. Vår Profil hade ett mycket gott förhållande både till sin mamma och till sin pappa.

Vår Profil var framåt. Hon var orädd. Barndomen var problemfri. Hon växte upp i ett vanligt, normalt hem tillsammans med sex bröder och en syster.

Dessutom var hon händig. Hon kunde sy och laga mat. I skolan gick hon den praktiska hushållslinjen.

Hon var duktig i att simma och tog till och med ett förarbevis för båtar.

Kerstin var praktisk. Hon hade inga problem med att fixa punkteringen på en cykel.

Och hon var van vid att handskas med djur. En gång födde en katt ungar på ett nattlinne i en väninnas säng. Katten fräste och försvarade sina ungar.

Väninnan vågade inte göra något. Men vår Profil tog katten i nackskinnet och bar ut den på gården. Sedan bar hon ut nattlinnet med kattungarna och lade det i en vagn.

Vår Profil hade det väl förspänt. Som ung var hon mycket vacker. Det ledde till att hon blev känd – först i Sverige, sedan i hela världen.

Kerstin var gift två gånger. Men hon har haft otur med båda sina äktenskap.

Hennes första man var den brittiske skådespelaren Anthony Steel. De gifte sig med varandra 1956.

Anthony såg mycket bra ut. Under några år i mitten av 1950-talet var han en av Englands populäraste skådespelare. Då hade han stora roller i flera filmer.

Men han passade inte ihop med vår Profil. Anthony var svartsjuk och började dricka. Äktenskapet varade bara till 1959.

Sju år senare gifte Kerstin om sig med en annan skådespelare. Han hette Rik van Nutter. Det blev inte heller bra.

Rik var också svartsjuk. Han brände upp vår Profils gamla brev och fotografier. Det tärde på förhållandet.

Till sist tog det helt slut. Det var någon gång i början av 1970-talet. Vår Profil var i USA och filmade. Då drog Rik. Men innan han drog sålde han en mängd saker som Kerstin ansåg var hennes, bland annat huset, bilen, båten, möblerna och hennes pälsar!

Rik är död. Han dog 2005. Hans mest kända roll var som CIA-agenten Felix Leiter i Bondfilmen ”Åskbollen” från 1965.

Vår Profil var också skådespelerska. Hon spelade med i 60 filmer. Debuten skedde 1953 i filmen ”Abbott and Costello go to Mars”, där vår Profil hade en roll som en utomjording.

Men hon har också haft andra och mer betydande uppgifter. År 1956 fick hon exempelvis rollen som prinsessan Helene i storfilmen ”Krig och Fred”.

Kerstin har mött många av filmvärdens stora. Hon har talat väl om Elizabeth Taylor och Judy Garland. Och hon sägs ha haft romanser med Gary Cooper, Frank Sinatra och Yul Brunner.

Hon började sin karriär som mannekäng. År 1951 blev hon vald till Fröken Sverige. Det ledde till att hon blev upptäckt och fick en del filmroller i USA.

Men det som kom att göra henne verkligt känd var en sak som hände en varm sommarkväll 1958.

Vår Profil hade varit på en nattklubb i Rom tillsammans med fotografen Pierluigi Praturlon. När de var på väg hem råkade de passera Fontana di Trevi.

Kerstin gick barfota och var trött i fötterna. Hon drog upp kjolen och vadade ut i fontänen.

Pierluigi plockade fram sin Leica och började plåta. En av bilderna hamnade i tidningen Tempo Illustrato. Där fick regissören Federico Fellini syn på den. Det ledde till att vår Profil fick en roll i hans film ”Det ljuva livet”, vilket innebar att hon fick ta sig en ny dusch i fontänen.

Vem var hon?

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top