• Staffanstorp –
  • Bara –
  • Dalby –
  • Genarp –
  • Hjärup –
  • Klågerup –
  • Lund –
  • Malmö –
  • Veberöd -
  • Åkarp
logo
Home / huvudnyheter / EM-Kvalpå Staffans vallen

EM-Kvalpå Staffans vallen

Herrarnas EM – kval har startat och det har EM – kvalet för flickor 18 också gjort. I Sveriges grupp spelar förutom Sverige, Irland, Montenegro och Moldavien.

Två av kvalmatcherna kommer att spelas på Staffansvallen här i Staffanstorp. Den första matchen mellan Montenegro och Irland går av stapeln lördagen den 13 september klockan 15.00 och den andra mellan Sverige – Irland spelas torsdagen den 18 september klockan 14.00. De övriga matcherna spelas i Trel­leborg och Kristianstad. Till matcherna här i Staffanstorp har alla kommunens skolor blivit inbjudna.

Att det hela har blivit en möjlighet är ett idogt arbete av Göran Jönsson Skånes FF, Svenska fotbollförbundet, Nino Vidovic (M) barn och utbildningsnämnden, Erik Tabich (M) Kultur och fritids nämnden, Christian Sonesson (M) Kommunstyrelsens ordförande och Mats Sköld som tillsammans med många andra inom SGIF och KIF som har arbetat hårt för att det hela ska bli av.

En förutsättning för att matcherna skulle kunna spelas på Staffansvallen var att spelar­bås och läktare uppföljde de krav som UEFA ställer på de anläggningar där EM kval ska spelas. Det är något som har åtgärdats på vallen och efter besiktning av både Svenska Fotbollförbundet och delegater från UEFA så var saken klar.

Göran berättar att för att orda en sådan tur­nering krävs det arbete från mellan 70 till 80 personer. Dels de som förberett men också alla de som kommer att hjälpa till under de dagar som kvalmatcherna här pågår. Det ska vara funktionärer på ett flertal ställen såsom vid inträdet, serveringen, Vip rummet och på många andra platser.

Den 16 september kommer alla EUFA delega­ter och ledare för länderna att äta en gemensam middag på Staffanstorp Gästis, något som kommunen står för.

Tyvärr är det inga flickor från varken SGIF eller KIF med i det svenska laget men där är 2 flickor från vardera DFF Kristianstad och FC Rosengård med. Förbundskapten för flick­landslaget är sedan ett antal år Calle Barling.

Biljetter till Matcherna kan köpas på SGIF och KIF:s kansli på telefon nummer 046-25 32 16. Mer information om matcherna och EM kvalet hittar du på klubbarnas respektive hemsidor.

Föreningsansvariga Ulf Fransson, SGIF och Kåre Broman KIF hälsar tillsammans med Göran Jönsson och alla andra i de båda klub­barna er välkomna ner till Staffansvallen på en stor fotbollsfest. Text och foto RS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top