• Staffanstorp –
  • Bara –
  • Dalby –
  • Genarp –
  • Hjärup –
  • Klågerup –
  • Lund –
  • Malmö –
  • Veberöd -
  • Åkarp
logo
Home / huvudnyheter / Staffanstorps Sportdrill

Staffanstorps Sportdrill

Vid Staffanstorps Sportsdrills IFs egen tävling fanns drilltjejer på prispallen i samtliga klasser!

Lördagen den 22 november var det Staffanstorps Sportdrills IFs tur att arrangera miniortävling i sportsdrill.

Morgonen började med kläd- och hårkontroller för att se att allt var ordentligt fastsatt och helt. Därefter var det gruppvisa uppvärmningar där de gick genom sina program innan det var dags för inmarsch och invigning av dagens tävling. Till tävlingen kom ca 60 drilltjejer, mellan 4 och 11 år, från Bjuv/Helsingborgs Drillsportförening, Fristad Drill och från Staffanstorps Sportdrills IF. Dessa kom inmarscherande till härlig musik och man kunde se deras fina, ofta glittrande klädslar och sprayade frisyrer. Även några maskotar fanns med i marschen.

Innan soloklassen startade dansade alla tävlande och tränare loss till den gemensamma uppvärmningslåten ”Blame it on the disco”. Dagens huvuddomare gick igenom lite hur de bedömer. Hon tog då hjälp av en junior som med staven visade hur man kan genomföra olika rörelser på olika sätt och med olika svårigheter för att få olika mycket poäng.

tavlingresult2

I soloklassen var det tio tävlande. Från Staffanstorp debuterade Emma Fridh och genomförde sitt nummer med säkerhet och ett stort leende. Emma hamnade på sjätte plats. I soloklassen tävlade även Linnea Lövgren, Selma Vensryd och Nicole Martyn. Nicole tog guld, Selma och Linnea delade på fjärdeplatsen. Silver gick till Stella Holmén från Fristad och brons till Simona Dángelo från Bjuv/Helsingborg.

tavlingresult3

I duettklassen var det fyra par som tävlade. Guldet inhämtades av Victoria Huynh/Saga Karlsson från Bjuv/Helsingborg. Silvret gick till Madelen Thörnqvist/Matilda Andersson från Staffanstorp och bronset till klubbkamraterna Cornelia Carlberg-Björkell/Elin Hansson.

Efter en lunchpaus var det dags för teamen att komma ut på golvet. Denna lördag var det åtta tävlande team. Varje team består av ett lag med ett flertal tjejer, från fyra stycken och uppåt. Staffanstorps Sportsdrills IF ställde upp med tre team. Team Lila, det yngsta teamet från Staffanstorp (bestående av Savannah Palmqvist, Cornelia Grelinder, Ebba Linde, Emma Fridh, Signe Larzenius och Agnes Norlander) tävlade idag för första gången och lyckades placera sig på femte plats.

tavlingresult4

Team Cirkus (bestående av Linnea Lövgren, Nicole Martyn, Saga Nilsson, Emma Oskarsson och Cynthia Almobarak) genomförde ett fartfyllt cirkusnummer och kom på fjärde plats, precis utanför prispallen.
Staffanstorps Miniorteam 1 drillade till ”Stayin Alive” med The Chipmunks och tog idag hem silvermedaljerna.
Guldet gick till Team Minior 1 från Bjuv/Helsingborg och bronset till Team Minior 4 från Fristad.

Efter prisutdelningen var tävlingsdagen till ända och vi tackar all publik och alla funktionärer för en härlig dag!

Om någon är intresserad av att börja drilla har Staffanstorps Sportdrills IF drill-lekis för 3-6 åringar på söndagsförmiddagar. Det finns även plats i nybörjargruppen på Stanstorpsskolan på torsdagar för tjejer som är 7 år och äldre.

På julskyltningen den 29/11 kan ni träffa drillflickorna tillsammans med Staffanstorps Musikkår där de håller i dans kring granen.

För mer information se: http://www.staffanstorpsshowdrill.se/ eller följ oss på Facebook. Eller kontakta tränare och ordförande Susanne Bengtsson på 0702-892452.

Mvh Petra Vensryd
Staffanstorps Sportdrills IF

Staffanstorp 2014-11-22

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top