• Staffanstorp –
  • Bara –
  • Dalby –
  • Genarp –
  • Hjärup –
  • Klågerup –
  • Lund –
  • Malmö –
  • Veberöd -
  • Åkarp
logo
Home / huvudnyheter / Triton 2:a i Sverige, 1:a i Skåne – bästa mästerskapet

Triton 2:a i Sverige, 1:a i Skåne – bästa mästerskapet

Untitled1

Efter fem dagars tävlande i Stockholm står Triton som tvåa i poängligan på seniorsidan och fyra på juniorsidan, dvs bästa skåneklubb. I medaljligan för seniorer blev det en 3:e plats och på juniorsidan en 9:e. Dagarna har innehållit guld, silver, brons, VM-uttagning, NJM-uttagningar, stipendium samt ett antal finalplatser och personbästa.

Totalt 20 medaljer (5 guld, 7 silver och 8 brons) och 31 klubbrekord samt några skånska rekord.

Medaljregnet började redan SM:s första dag då Alba Forés simmade hem ett JSM-silver och ett SM-brons på 800 frisim och dagen avslutades med ett guld i lagkappen 4×50 frisim (Alba Forés, Ida Marko-Varga, Magdalena Kuras och Linnea Olsson).

Dag två blev det JSM-brons på 4×200 frisim för Moa Ståhl, Linnea Olsson, Ellen Olsson och Alba Forés, guld till Magdalena Kuras på 100 medley, brons till Marcus Svensson på 100 bröstsim samt brons till seniorlaget på 4×200 frisim Alba Forés, Linnea Olsson, Ida Marko-Varga och Moa Ståhl.

hd_25nov_1

Dag 3 blev det ett silver till Ida Marko-Varga på 200 fjäril, silver till Magdalena Kuras på 50 frisim, brons till Marcus Svensson på 50 bröstsim, brons till Magdalena på 100 rygg, JSM-guld till Alba Forés och JSM-silver till Ellen Olsson på 1500 frisim och SM-silver och SM-brons till dessa på samma distans. Tredje dagen avslutades med ett guld på 4×100 frisim för Moa, Ida, Linnea och Magda.

Mästerskapets 4:e dag blev Tritons svagaste utan medaljer men finalplatser och personbästa likväl.

Den sista dagen började med ett brons till Magdalena på 100 frisim, fortsatte med ett silver för henne på 50 rygg och avslutades med guld för tjejerna över 4×100 medley. En lagkapp som Triton aldrig tagit medalj i tidigare, men nu slog Magdalena, Moa, Ida och Alba till med fantastiska simningar alla fyra och guldet var ett faktum.

Truppen bestod av totalt 16 simmare och förutom de ovan nämnda som simmade till sig medaljer simmade följande tritoner fortare på alla eller någon distans de simmade:

Måns Hjelm, Ahmad Atteselley, Lina Wingren, Rasmus Wetterborg, Johanna Nilsson, Fanny Andersson, Amanda Granborg, Rasmus Ericsson och Cebastian Christensen.

En närapå mållös, men mycket, mycket nöjd chefstränare säger:

  • Vi har som ambition att vara bland de fem bästa klubbarna i landet och nu visar vi med råge att Triton tillhör eliten i svensk simning. Vi är t o m där på juniorsidan, säger Bebbe. Det har varit ett makalöst mästerskap för klubben totalt sett och för alla av våra simmare.
  • En starkt bidragande orsak till vår framgång är den oerhört starka och fina lagsammanhållning som finns. Simmarna peppar och stöttar varandra på alla sätt och en trupp som mår bra blir en trupp som presterar och även lyfter sig, avslutar en mycket stolt Bebbe Mattsson.

Efter Ida Marko-Vargas fina simningar bl a på 200 fjäril men framförallt i lagkapper blev hon uttagen till VM som avgörs i Doha, Qatar nästa vecka. Magdalena Kuras är sedan tidigare uttagen till VM.

Triton fick också med tre simmare som ska representera Sverige på de Nordiska Juniormästerskapen i mitten av december: Rasmus Wetterborg, Alba Forés och Amanda Granborg.

Slutligen uppmärksammades Alba Forés utveckling på distanserna 400, 800 och 1500 frisim genom att hon tilldelades Arne Borgs stipendium för långdistans.

För mer information, vv kontakta Bebbe Mattsson, chefstränare SK Triton, 0708-505929

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top