• Staffanstorp –
  • Bara –
  • Dalby –
  • Genarp –
  • Hjärup –
  • Klågerup –
  • Lund –
  • Malmö –
  • Veberöd -
  • Åkarp
logo
Home / Uncategorized / Kristian Sjöberg – Implants nya tandläkare

Kristian Sjöberg – Implants nya tandläkare

Sedan en månad tillbaka arbetar Kristian Sjöberg som tandläkare hos Implant & Esthetic Center på Björkvägen i Staffanstorp.

Kristian har arbetat som tandläkare i snart åtta år, flera av dessa hos Folktandvården på flera olika platser i Skåne. Senast på folktandvården i Landskrona. Han har inget ont att säga om folktandvården men tycker att det är en större frihet att arbeta på en privatklinik där man har mycket större möjligheter att påverka sitt arbete. Det är lättare att ge kunden en bra service när tillgängligheten till tider är större. Något som vid stora arbeten kan ha en ren ekonomisk betydelse för kunden. Eftersom varje högkostnads period är över ett år så kan det spara stora summor pengar för den patienten. Kristian förklarar för mig att högkostnadsskyddet sker i ”trappsteg”. Upp till 3000 kronor får man betala hela kostanden själv som patient, mellan 3 – 15000 betalar försäkringskassan 50 %, och däröver står försäkringskassan för 85 %. Då är det en fördel för kunden om man klarar av att utföra alla åtgärderna inom ett år.

Hos Implant & Esthetic Center utför de de flesta behandlingarna, från att putsa bort tandsten till att sätta in inplantat. Den sistnämnda åtgärden är det klinikens ägare och tandläkare Pedro Marin som gör. Att kunna göra det och en del andra behandlingar som normalt kräver en remiss till käkkirurgin är en fördel för kunden då köerna dit ofta är ganska långa.

På kliniken tar de emot alla patienter från barn till äldre. Alla är lika välkomna. Behoven för barn och äldre har många likheter men också många skillnader. Alla kan ha en tandläkarskräck och då gäller det att vara pedagogisk och lyssna av patienten och försöka anpassa sig efter honom eller henne. De flesta barn har idag bra tänder och föräldrar som vet hur viktigt det är med bra tandhälsa men det finns givetvis undantag där också och då gäller det att informera och försöka förebygga. Många äldre har på grund av medicinering problem med muntorrhet, något som ger en ökan karies risk. Där rekommenderar vi fluorsköljning för att förstärka tändernas emalj.

Idag är det många som drar sig för att gå till tandläkaren på grund av att de har en tandläkarskräck eller på grund av kostnaderna men Kristian säger att det är mycket bättre att ringa och boka in en tid när man vet man med sig att någon tand är trasig. Då hinner inte problemet växa till sig och konsekvenserna blir mycket mindre. Att gå med ett hål eller en infektion i en tand kan medföra mycket större problem än det var från början. Det allra bästa är att ha en tandläkare dit man går med jämna intervaller då hinner det sällan bli några större problem att åtgärda.

Hos Kristian och Pedro finns den allra senaste och modernaste utrustningen. Deras utrustning är helt digitaliserad vilket gör att de kommunicerar direkt med Försäkringskassan, en trygghet för dig som patient. De har öppet alla vardagar och får du akut ont så kan de oftast ta emot dig samma dag. Så har du ingen tandläkare du brukar gå till och känner vet med dig att det var ett bra tag sedan du var hos någon, slå dem en signal, alla kunder är välkomna gamla som nya.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top