• Staffanstorp –
  • Bara –
  • Dalby –
  • Genarp –
  • Hjärup –
  • Klågerup –
  • Lund –
  • Malmö –
  • Veberöd -
  • Åkarp
logo
Home / Spegeln Info / Spegeln till Kometen – företagshotellet nästan fullbelagt
Spegeln till Kometen – företagshotellet nästan fullbelagt

Spegeln till Kometen – företagshotellet nästan fullbelagt

Sommaren 2013 välkomnade företagshotellet Kometen de första hotellgästerna. Idag, med senaste tillskottet Spegeln, är hotellet i det närmaste fullbelagt. Kvar finns ett antal så kallade hotspots, ett för dagen ledigt skrivbord i öppet kontorslandskap.

Kometen är ett ”all-inclusive” hotell för kontor och företag. Gentemot mindre verksamheter i omvärlden har man i marknadsföringen tryckt på fördelar som det geografiska läget, fem minuter till Lund och tio minuter till Malmö. Man har påtalat kundens möjlighet att själv påverka och utforma kontorsytan samt den dynamiska atmosfären som skapas när företagare från olika branscher och från såväl offentlig administration som privat näringsliv möts, för en dialog och skapar nätverk.

På Kometens 40:e och sista lediga kontorsplats finns sedan den första mars Spegelns chefredaktör Stefan Svensson.

Varför flyttar du till Kometen, Stefan?

Jag vill få ta del av den inspiration och kunskap som jag är övertygad om finns när man blandar yrkesmänniskor från olika branscher. Visst kan ett bollplank inom min egen bransch ha mycket att ge, men jag tror minst lika mycket på synpunkter och input från helt andra branscher. Man brukar kalla det att våga ”titta utanför boxen”. Det är ofta där de verkligt goda idéerna finns.

Tanken föddes någon gång sent i fjol. Nu är tiden mogen och jag har bestämt mig för att testa ett år.

Vart tar resten av Spegelns personal vägen?

De arbetar kvar på redaktionen på Södra Lundavägen och det känns som att de är lika entusiastiska som jag över beslutet.

Jag tror inte att jag är en dålig chef, men jag är medveten om mitt stora kontrollbehov. Spegelns medarbetare är mycket kompetenta, men med mig får de inte alltid möjligheten att jobba självständigt och bevisa detta.

Någon gång måste man våga lämna det som är ens baby, i mitt fall tidningen Spegeln, och inse att medarbetarna mycket väl vet vad de ska göra och vad det hela handlar om. Det kan göra ont, ungefär som när ett barn flyttar hemifrån, men det är den normala vägen. Ärligt talat tror jag det blir ”mer verkstad och mindre snack” när jag inte är fysiskt närvarande på redaktionen.

Har du arbetat på kontorshotell förr?

Ja, men det är några år sedan. Det var i början av 1990-talet i Malmö. Jag trivdes utmärkt och är säker på att det kommer att bli samma sak på kontorshotellet Kometen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top