• Staffanstorp –
  • Bara –
  • Dalby –
  • Genarp –
  • Hjärup –
  • Klågerup –
  • Lund –
  • Malmö –
  • Veberöd -
  • Åkarp
logo
Home / Uncategorized / Saxerieten salong med kunskap
Saxerieten salong med kunskap

Saxerieten salong med kunskap

Maria Lindholm är Staffanstorps nyaste frisör- dock är hon inte ny i branschen utan har många års erfarenhet bakom sig, både som frisör och lärare.

Maria som kommer från Klågerup tog sitt gesällbrev 1989 och har sedan dess arbetat som frisör. Att det var det hon skulle bli var inte klart från början. Med två föräldrar och en farmor som var frisör så är hon i det närmaste uppvuxen på en salong och har sett yrkets alla fördelar och nackdelar, men tillslut bestämde hon sig för att ändå satsa på frisörbanan.

I många år arbetade hon på en salong i Malmö samtidigt som hon var aktiv fotbollstränare för Klågerups B-lag. För fotbollen har varit en lika stor del av hennes liv som klippningar och färgningar. När hon slutade som tränare kom snart tomheten efter den glada och gemytliga stämningen som hon känt bland ungdomarna. Den tomheten och längtan efter ungdomar gjorde att hon sökte sig till lärareyrket i stället. I sju år arbetade hon som lärare på John Bauer gymnasiet och Värnhemsskolan. Sju år av glädje men också av en ökande dokumentation inom yrket som gjorde att hon kände att hon till slut la ner mer tid på datorn än med eleverna.

Hon sa upp sig och började som frisör igen i Malmö, där hon hyrde en stol på en salong. Men att komma in som ny på en salong där gör att du får klippa många drop-in kunder som du inte bygger upp någon relation med och när Gabriella på Stationsvägen i Staffanstorp blev till salu slog hon till.

Att ha sin egen salong är en frihet, då du kan planera din dag efter kunderna och deras önskemål. Maria har också skaffat sig den nya Frisörlicensen som infördes den 15 mars i år. Något som vittnar om hennes kunskap. Den ser ut som ett körkort med olika bokstäver för olika kunskaper. Den har följande kriterier.

A – Godkänt delprov, B- Gesällbrev, C- Mäs­tarbrev, D- seriöst företagande och E – yrkes­lärare. Marie har alla bokstäverna på sin licens.

När jag frågar henne om vad hon tycker är roli­gast att göra så kan hon inte svara. Hon tycker allt är roligt och älskar att experimentera, så är du trött på din gamla frisyr och känner för att hitta på något nytt, testa Marie, för hon har både kunskap, känsla och lusten för att du som kund ska gå därifrån som en ny människa.

Text och bild: RS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top