• Staffanstorp –
  • Bara –
  • Dalby –
  • Genarp –
  • Hjärup –
  • Klågerup –
  • Lund –
  • Malmö –
  • Veberöd -
  • Åkarp
logo
Home / VAL 2014 / Behövs det ett Hjärupsparti?

Behövs det ett Hjärupsparti?

Tidigare har svaret varit ja, när känslan av att vi betraktades som en “kassako” varit förhärskande och med få offensiva satsningar, cykelvägen till Staffanstorp undantagen. Hjärups behov var under lång tid satta på undantag.

Under senare år tycker vi ändå att atti­tyden och situationen förbättrats radikalt. Idag är det ett helt annat fokus på Hjärup och Hjärupsfrågorna, skam vore det annars med tanke på att Hjärup växer så det knakar. Nya idrottsanläggningar, grönområden, äldreboende, förskolor mm. Allt detta är väldigt positivt. Sedan önskar vi som bor här alltid mycket mer i form av service såsom apotek, tandläkare, bank och post. För de allra flesta står det klart att dessa inrättningar etableras och fattas beslut om av privata aktörer, även om kommunen naturligtvis har ett ansvar att trycka på så gott det går. När dessa tjänsteföretag får kalkylen att gå ihop så sker också en etablering, krasst uttryckt. Med stigande tillväxt, inte minst efter att planen för f.d. Skanskas industriområde på västra sidan gått igenom, så är vi övertygade om att servicen kommer också.

Vid Byalagets debatt förra onsdagen, där samtliga partier utom Centerpartiet fanns representerade, medverkade också Rolf Lind som kallar sig “opolitisk” Hjä­rupspartist men som ändå kandiderar till en plats i kommunens högsta politiskt beslutande organ.

Efter att ha lämnat/blivit utkastad av tre andra partier (Fp, Ny Demokrati och Miljöpartiet) har han nu startat ett eget parti, Hjärupspartiet i mångt och mycket baserat på missnöjet med den bristande (privata) servi­cen i Hjärup. Bland annat står etableringen av en spelbutik högt på hans önskelista.

Inget ont om Rolf, hans engagemang för Hjärup är både helhjärtat och beundrans­värt, några av hans förslag är riktigt bra, men hans opolitiska profil gör att hans infly­tande kommer att bli obefintligt efter valet.

Dessvärre är därför en röst på Hjärupspar­tiet mer eller mindre bortkastad. Svaret på frågan i rubriken blir därför nej, vilket inte betyder att vi inte behöver engagerade Hjä­rupsbor i politiken, tvärtom och då alldeles oavsett partitillhörighet.

Tror man på Hjärup och en fortsatt an­svarstagande tillväxt och har borgerliga värderingar, då ska man givetvis rösta på en Hjärupsbo på valbar plats i ett alliansparti och då är det (tyvärr) bara på Folkpartiets valsedlar man kan hitta några sådana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top