• Staffanstorp –
  • Bara –
  • Dalby –
  • Genarp –
  • Hjärup –
  • Klågerup –
  • Lund –
  • Malmö –
  • Veberöd -
  • Åkarp
logo
Home / LEDARE / Ledarspalten – Jimmy Olsson

Ledarspalten – Jimmy Olsson

Revolution och fladdermöss

Det närmar sig val i kommunen

De stora elefanterna i den politiska cirkusen bråkar om arbetslöshetssiffrorna.Men oppositionen undviker fakta i ett konkret ärende.Det är faktiskt 275000 fler som idag har ett jobb att gå till om man jämför med 2006. Det året den gamla regimen placerades på historiens sophög eller var det kanske en återvinningsstation av modernt snitt?
Som alltid i en sådan här debatt är det räknenissarna som försöker överträffa varandra.För att underlättaanvänder man inte samma parametrar utan enbart siffror som passar respektives mål.Det man kan konstatera är att arbetslösheten i landet fortfarande ligger på en hög nivå trots fakta.Men delvis beror det på kantiga regler i samhället.All atar inte vilka jobb som helst eftersom man har hög och dyr utbildning i bagaget.Därför är det tur att vi har invandringen,utan den skulle Sverige inte klara sig idag.Det handlar om att det föds för få nya individer i landet,en farsot somspridit sig i gamla Europa.Sämst är läget i Italien,Spanien och Grekland.Det finns inte plats för barn idag när detkrävs att båda vuxna i en familj måste ha heltidsjobb och inte markservicen med barnpassning fungerar.
Det fortplantar sig till vården eftersom allt fler blir äldre.Den nya generationen gamlingar är inte lik sina föräldrar,som var tacksamma och förnöjda för det lilla.Under ett valår kommer krav från alla tänkbara grupper i samhället om förbättringar.En del är berättigade.Andra inte.Pensionärer sitter inte i en gungstol idag utan är aktiva. Men många missade att sätta av lite av sina egna pengar när de var i arbete förutom det som var avtalsreglerat.Man kan rimligen inte få ut mer pengar än vad som är inbetalt av arbetsgivaren plus ränta. Då blir det statsbankrutt som resultat.
Veckans revolution
I Staffanstorp har Folkpartiet svarat för veckans revolution. Det var när listan till höstens val spikades. Björn Magnusson,som fick flest personkryss förra valet och tog förstaplatsen, befäste sin ställning inför höstens val.Hans värsta antagonist Lena Persson petades till nionde plats och därmed i praktiken utanför köttgrytorna. Hon påstår sig vara socialliberal, vilket är ett vitt begrepp och ganska flummigt. Hur hon ska kunna påverka makten i Staffanstorpåterstår att se.

Lärt sig av historien?
Familjen Persson har tidigare varit enmaktfaktor i kommunen.Lenas man Nils-Arvid Persson var kommunalråd när Folkpartiet gick i säng med Socialdemokraterna 1994. Så sent som i oktober uttryckte Bo Polsten och Björn Magnusson
”att Folkpartiet har lärt sig av historien,med det för skattebetalarna kostsamma SFp-samarbetet under perioden 1994-98”.

Återstår att se vad som blir slutet.Björn Magnusson har även begärt attkommunfullmäktiges ordförande Ewa Thalén Finné ska be om ursäkt för att hon läxade upp Magnusson vid senaste fullmäktigemöte. Det gällde granskningenav representationen i kommunala förvaltningen.

Ewa påstod att granskningen var OK och man inte behövde ta in offerter på det hela. Nu har kammarkollegiet konstaterat att granskningen borde ses som en upphandling eftersom de beställdes samtidigt. Därmed passerade man gränsen och om konkurrensverket kommer fram till samma slutsats riskerar kommunen att få betala straffavgift för brott mot lagen om upphandling (LOU).

När ska soppan sluta koka?
Länsstyrelsen ser fladdermössNästa stora fråga som stör friden är engrupp fladdermöss. Ja du läste rätt. Länsstyrelsen,som numera inte har så mycket nyttigt att syssla med, har funnit att området redan är en attraktiv boplats- för fladdermöss.Hur djuren påverkas bör utredas innan planen godkännes om förvandling av det gamla sockerbruksområdet till en attraktiv stadsdel. Är det inte dags att lägga ner den här gamla typen av myndigheter som inte längre fyller en vettig funktion? Om inte skulle det spara ganska mycket skattepengar som kan användas bättre i andra sammanhang.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top