Skattechock och brutna löften. Den S-ledda regeringen med teamet Löfven & Andersson förnekar sig inte. Allt ska bli dyrare och sämre. Man drar sig inte heller för direkt ljuga för att nå sina uppsatte mål. MAKTEN. Dyrare bensin och diesel, försämrat rotavdrag liksom rutavdraget, som halveras. Villkoren för sparande försämras också. Mer kommer, var så säkra. Den fråga som måste ställas är hur länge DÖ-avtalet ska hålla. Rimligtvis måste alliansen reagera. Gissningen är att Decemberöverenskommelsen inte blir så långlivat. Den kanske bryts redan under våren
Med facit i hand kan man konstatera att statsministern Stefan Löfven gått på pumpen. Till och med riktigt rejält. Hur tror han att höjde arbetsgivaravgifter för ungdomar ska resultera i fler jobb för gruppen det berör?
För en tid sedan kom en undersökning utförd av Aftonbladet som visade att väljarnas förtroende för partiledarna inom socialdemokraterna och miljöpartiet rasat ordentligt efter skattehöjarbeskedet. Till och med röda Aftonbladet noterade att ”förtroendet för Stefan Löfven toksjunker.” Han är slagen till och med av avgående Göran Hägglund i KD, som toppar poplistan! Miljöpartiets språkrör och därtill utbildningsminister får samma siffra som arge folkpartisten Jan Björklund. Miljöpartiets andra språkrör Åsa Romson – hon som är mest känd för att måla sin båt med miljöfarlig färg- tar hand om bottennoteringen. Endast 14 procent har förtroende för henne. Till och med Sverigedemokraternas vikarierande partiledare Mattias Karlsson får bättre siffror.
Detta borde rimligtvis hos normala människor vara en varningssignal att man är ute på svag is. Men inte. Fler skattehöjningar kommer att föreslås. Försvaret kräver mer pengar liksom järnvägen.
En grupp som tålmodigt väntat på mer pengar i börsen är pensionärerna – drygt två miljoner stor. De lovades 100 kronor mer i månaden. Det kan knappast ases mer än ett skärv Om den nu kommer eller kanske bryts det löftet också som alla de andra.
Regeringen mörkade också hela sanningen om om den rejäla höjningen av bensinskatten. I framtiden ska denhöjas med index varje år. Skatten ska varje år räknas upp med konsumentprisindex plus två procent. Om man räknar med med en årlig höjning på fyra procent ökar skatten med 48 procent på tio år. Priset går sakta men säker mot rekordnotering. Vem har råd med ett literpris på 30 kronor? Det betyder i sin tur att Sverige definitivt kommer att avlövas i den redan glesa landsbygden.
Väljarnas förtroende för statsminister Stefan Löfven och finansministern Magdalena Andersson är lågt. Hur ska det gå när försvarsfrågan också läggs till paketet?
Det lutar åt att DÖ – decemberöverenskommelsen- bryts och därmed kanske nyval i höst. En lösning kan vara att Miljöpartiet lämnar regeringen och Löfven istället söker stöd av andra partier.
Så var det frågan om invandringen och integrationen, som börjar likna ett fiasko. Migrationsverket tycks sakna kompetens och verkar rekrytera folk direkt från gatan som handläggare. Det är naturligtvis bra att Sverige är en fristad och erbjuder människor skydd och en framtid. Men kan vi det med nuvarande omfattning med cirka 100.000 nya individer per år som ska ha en anständig chans att starta ett nytt liv? Bertil Torekull, känd publicist och därtill ersättare i riksdagen för Miljöpartiet. Han föreslår att vi ska stänga landet för villkorslös invandring ett tag och ta en paus för att tänka över systemet och gemensamt komma fram till regler som är hållbara. Statens utgifter för invandringen beräknas i år till 32 miljarder. Minst 25.000 nya bostäder måste mitt i en djup bostadskris fram om en humanitär katastrof för asylsökande ska undvikas och om inte våra centralorter ska kantas med baracker, kåkstäder och tältläger i misär.
Är kanske Torekulls inlägg den verklighetsbeskrivning som de övriga politikerna behöver för att sätta sig ner och gemensamt komma på en lösning?