• Staffanstorp –
  • Bara –
  • Dalby –
  • Genarp –
  • Hjärup –
  • Klågerup –
  • Lund –
  • Malmö –
  • Veberöd -
  • Åkarp
logo
Home / Uncategorized / Trädgårdsanläggare med ny ägarbild

Trädgårdsanläggare med ny ägarbild

I mer än ett halvt sekel, 51 år för att vara exakt, har Trädgårdsanläggare Johan Larsson & Son AB varit ett pålitligt namn i branschen.

Till maj kliver Andreas Olsson in i bilden som ny majoritetsägare och Göran Larsson tar sig friheten att så smått smaka på livet som pensionär.

-Jag ska fylla 74 och livet som trädgårdsanläggare är ett leverne som sätter sina spår, främst i knäna. Jag kommer att finnas kvar som delägare i företaget, men lämnar med varm hand över huvudansvaret till Andreas, som har arbetat här i sjutton år, säger Göran.

Trogna kunder

Trädgårdsanläggare Johan Larsson & Son AB erbjuder all traditionellt förekommande service inom anläggning och skötsel av trädgårdar, parker och planteringar samt snöröjning. Uppdragen går från vårröjning i ordinära villaträdgårdar till stora, spännande projekt. Ett exempel på det sistnämnda finns att beskåda på BO-01. Ännu ett exempel är trädgården till Benny Anderssons storslagna villa i Holmeja.

Företaget arbetar lika mycket för privata trädgårdsägare som för företag och offentliga uppdragsgivare.

-Vår bas är de många troget återkommande kunderna. En del av dem anlitar oss sedan 30 år, betonar Göran.

Handplockad

Den nya majoritetsägaren i företaget är handplockad. Detta gjorde Göran redan när Andreas var sisådär åtta år gammal.

-Andreas var pojken på granngården i Grevie. Jag såg honom klippa gräset och sade ”när du blir äldre kan du börja jobba hos mig”, berättar Göran.

-Jag tänkte inte så mycket på det just då, men så blev det faktiskt. År 1998 började jag jobba hos Göran. Till en början körde jag traktor och har sedan jobbat mig upp. Jag har gått i den bästa av skolor, där alla delar med sig av sina kunskaper och där nya, unga kollegor känner att de får vara med redan från första början. Här kommer alla in i gemenskapen, även de sommarjobbare som vi bland annat tar in från Hvilan Utbildningar, säger Andreas.

Hemsida på gång

På frågan om vilka framtidsplaner And­reas har för företaget, blir svaret som följer:

-Man ska inte ändra på ett vinnande koncept. Idag råder en hysteri om att växa och bli större. Varför? Jag har inga storslagna drömmar och vill inte vara chef över 50 anställda. Jag vill att företaget ska fortsätta att verka i Görans anda. God, nära och förtroendefull kundkontakt och ansikten som kunden känner igen. Visst förändras tiderna, men en trottoar att stensätta är fortfarande en fråga om hantverk, liksom att beskära träd och gödsla gräsmattor.

Dock, tillägger Andreas, sjösätts en viktig modernisering inom företaget:

-Vår hemsida. En sådan har inte funnits tidigare, men domännamnet är avklarat och inom kort ligger hemsidan ute på nätet.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top