• Staffanstorp –
  • Bara –
  • Dalby –
  • Genarp –
  • Hjärup –
  • Klågerup –
  • Lund –
  • Malmö –
  • Veberöd -
  • Åkarp
logo
Home / LEDARE / Tomten, jag har varit snäll i år!

Tomten, jag har varit snäll i år!

Snälla tomten, under 2014 har jag varit snäll och försökt göra nytta. Nu när julen väntar runt hörnet har jag ställt samman en önskelista där jag skrivit ihop vad jag hoppas hitta i mina paket. Det är ett antal olika saker som berör de ämnen jag skrivit om här i ledaren under året. Tomten, jag hoppas att Du kan se till att vissa, om inte alla, önskningar ska slå in och jag ser fram emot att träffa Dig på julafton!

Paket nr 1. Lugn i hemmet

Jag önskar att familjer hittar ett lugn i jul. Sluta stressa och jäkta för att hitta presenter till höger och vänster. Stressa inte runt för att besöka för många, särskilt ni som är skilda där barn redan måste stressa och hålla god min under sitt tredje julbord på två dagar. Det barn behöver inför jul är inte dyra presenter, de behöver Din tid, kärlek, få perspektiv i livet som berör hur andra har det i vår värld (Malala är ett gott exempel). Sov länge, ät frukost i pyjamas och njut av lediga dagar tillsammans utan späckat schema.

Paket nr 2. Eftertänksam politik

Jag önskar att rikspolitikerna går hem och låter julen vara eftertankens tid. Etablissemanget har förlorat mycket förtroende hos folket och det tar tid att bygga upp. När beslut ska fattas, som till exempel att ändra grundlagen, så måste man tänka långsiktigt och inte bara lösa en situation som man själv satt sig i. Jag tror att om man fortsätter på inslagen bana i behandlingen av SD kommer vågmästarpartiet stå som vinnare den 22 mars.

Paket nr 3. Ge barnen bästa förutsättningar

Jag önskar att de curlande föräldrarna släpper rädslan för att barnen ska tycka illa om dem om de säger nej till dem eller ställer krav. Barn behöver ramar och kramar, och genom att kombinera det med rak kommunikation så känner barnen trygghet och respekt för dig och ni kan bygga en god relation. Avsaknad av respekt hos dagens barn märks i PISA:s och OECD:s varningsrapporter om svenska skolans försämring. Det betyder att om vi föräldrar kan uppfostra våra barn så de får respekt för medmänniskor, så kan lärare fokusera på att utbilda barnen och därmed ge dem bästa förutsättningarna för barnen att erövra världen och göra det de vill av sitt liv.

Paket nr 4. Lugn i världen

Jag önskar att Putin respekterar våra landsgränser och låter bli att provocera. Hans maktgalenskap ska inte få större utrymme. Jag önskar att ISIS försvinner helt, de har inget existensberättigande och alla världens ledare borde fokusera på att eliminera den vidriga grupp som strider mot de mest grundläggande demokratiska rättigheterna.

Paket nr 5. Uppåkra fortsätter sin expansion

Jag önskar att ännu fler får upp ögonen för en av norra Europas mest intressanta arkeologiska platser. Mycket i historien kan förklara varför det ser ut som det gör idag. Uppåkras satsning på barn gör det möjligt att fler kan ta del av platsen och under året har mycket gjorts för att göra det till ett spännande besöksmål. Jag hoppas att det kan sätta Staffanstorp på kartan ännu mer och utveckla vår fantastiska kommun!

Med detta vill jag önska Er alla en riktigt god jul, ett gott avslut och ett gott nytt år!

Väl mött 2015, ett år då vi får se om mina julklappar förverkligas!

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top