• Staffanstorp –
  • Bara –
  • Dalby –
  • Genarp –
  • Hjärup –
  • Klågerup –
  • Lund –
  • Malmö –
  • Veberöd -
  • Åkarp
logo
Home / LEDARE / Frivilliga sorkar ska Klara rysk anstormning

Frivilliga sorkar ska Klara rysk anstormning

När sommaren gjorde ett kort gästspel, temperaturen steg slog också rötmånaden till samtidigt i form av politiken. Alla de stora elefanterna inom svensk politik for till Gotland. En del av dem fortsatte att ljuga som vanligt, en del kom med nya ideer. Samtidigt dök en ny undersökning upp som handlade om människors förtroende för politikerna. Statsministern Stefan Löfven och hans vice minister, Åsa Romsson, miljöpartiet, hamnade i botten. Verkligheten har hunnit i fatt de stora elefanterna.

Gotland är trevligt på sommaren. Ibland dyker det upp två JAS-piloter och några flygtekniker. I en hangar står också 10-talet begagnade pansarfordon. Om besättningen hinner nå Gotland i tid och hittar nycklarna till förrådet kan man rycka ut vid behov. Så har vi hemvärnet. Ett gäng vilda sorkar, som kan rycka ut om de inte jobbar eller är på semester.

Samtidigt läcker Vladimir Putins experter att man just haft en liten övning i Östersjön. 33000 stridsdugliga man som övat landsättning på Bornholm, Gotland, Åland och i Nordnorge. Gotland skulle det ta på sex timmar!

Gotland avmilitariserades av de borgerliga regeringarna främst för att spara pengar. Samtidigt vägrar den förträffliga statsministern Stefen Löfven att ens diskutera med de andra partierna NATO-frågan.

Sansade bedömare kan bara konstatera att Sverige idag inte har något försvar. Det är nästan sämre än när Per Albin mobiliserade vid andra världskriget. Då ljög visserligen statsministern och sa att vi hade läget under kontroll och han skickade även ut fotfolket i fält. De fick visserligen patrullera landets gränser utan vapen och ammunition, men ändå. Det fanns ju inga spionsatelliter då.

Löfven har ett problem, den socialdemokratiska traditionen. Som god sådan – dock utan politisk erfarenhet- har han accepterat att som socialdemokrat ska man älska regleringar och skattehöjningar. Helst så höga skatter så att det är politikerna som styr och kan fördela via bidrag.

Den borgerliga regeringen gjorde tvärt om. Sänk skatter och låt människor själv styra över sina pengar. Ge bidrag till dem som arbetar i form av jobbskatteavdrag. Många människor fick en extra månadslön på det viset – något som facket aldrig skulle mäkta med att förhandla fram.

Så har vi det här med statsministerns jobbmål. Alla ungdomar som ska få jobb de närmaste åren. Det ska rent av bli lägst arbetslöshet i Sverige bland all Europas ungdomar. Han har börjat bra genom att höja arbetsgivaravgiften för ungdomar i restaurangbranschen. Höj skatten bara, så ordnar det sig säkert.

Har det då inte hänt något positivt? Jo, regionen har enats om att snabbtåget från Stockholm ska stanna både i Lund, Hässleholm och förhoppningsvis Malmö.

Den enigheten är bra. Snabbtåget kommer- men när är det ingen som vet. Ett snabbt beslut? Knappas. Först långbänk och sedan ska det naturligtvis utredas av någon överbliven generaldirektör, rekryterad från elefantkyrkogården.

Nu är det sommar och då brukar cirkusarna komma. Cirkus Grekland har sysselsatt EU-maskineriet en längre tid. Ett land som svämmar över av skattesmitare behöver först och främst ett fungerande skattesystem. Där skulle Sverige kunna hjälpa till med lite rikttad U-hjälp. Trots att Grekland bluffade sig in euroklubben, dit de aldrig borde släppts in. Nu verkar det som detta vanskötta land äntligen är på väg ut.

 

FOTNOT: Sork är gotländska och betyder pojke.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top