• Staffanstorp –
  • Bara –
  • Dalby –
  • Genarp –
  • Hjärup –
  • Klågerup –
  • Lund –
  • Malmö –
  • Veberöd -
  • Åkarp
logo
Home / LEDARE / Makt i förfall på riksplanet men lokalt blev det kulturlyft

Makt i förfall på riksplanet men lokalt blev det kulturlyft

Invasionen av flyktingar har skakat om den svenska makteliten.. Handläggningen kan bara beskrivas med ett samlande begrepp: inkompetens. Från hösta ledningen ner till handläggarnivå. Stefan Löfvens rödgröna regering har slagit rekord i svensk politik genom alla klavertramp.

Då är det roligare lokalt. Där har politikerna samarbetat över gränserna och satsat på framtiden genom att fatta beslut om kulturlyftet!

Sydsvenskan krönikör Per T Ohlsson sammanfattar riksläget med orden:

”Under sitt drygt ettåriga existens har regeringen Löfven hunnit samla på sig så många klavertramp att man skulle kunna säga att inkompetensen har antagit bibliska proportionen.”

Sedan citerar han Lukas 23:34: Fader, förlåt dem ty de veta icke vad de göra!

Det är ju inte direkt något bra betyg när exempelvis Löfven lägger fram förslag till nya lagar, som direkt spolas av lagrådet. Denna sammanslutning ska granska politikernas ideer om de håller mot gällande lagtext. När politikerna sedan struntar i lagrådet synpunkter är det mycket allvarligt

Sedan det visade sig att endast Sverigedemokraterna stödde (S) förslag fick man dock backa.

Förslaget om att stänga Öresundsbro var väl magstarkt. Denna pulsåder där tiotusentals pendlare använder för att komma till sina jobb och som är en viktig länk för svensk export och import. Hur man tänkte i Stockholm är svårt att gissa. Men hade bron legat i Stockholmsregionen har inte ensa tanken om att stänga bro tänkts.

Så var det då klimatavtalet, som alla hyllar. Vårldens nationer kom överens att teperaturen inte får stig några grader i framtiden. Bra med omtanke om klotet, men underskrifterna till trots, mycket återstår. Bland annat skall ett antal länders parlament godkänna det. Där kan det bli problem.

Vi står inför en julhelg och det är väl bara att hoppas att julfriden även når beslutsfattarna. Men det är väl frågan om inte tomten hoppar över både Åsa Romson och Stefan Löfven i år..

Stefan Löfven har visserligen sagt att han inte bryr sig om de siffror som har kommit i popularitetsmätningarna. Det borde han göra faktiskt. Just nu har han privat bottensiffror och partisympatisörerna försvinner också. Alla trodde att Håkan Juholt satte bottenrekord en gång. Men nu är det Löfven som innehar titeln.

Det är kanske dags att titta på omgivningen och byta ut en del av medarbetarna.

Det kanske också är dags att se över vem han ska samarbeta med i framtiden. Miljöpartiet är ett garanterat lik i lasten som garanterat drar ner populariteten.

Till slut en fundering. Enligt uppgift köper vi böcker för sju miljarder om året i Sverige. Samtidigt lägger svenska folket ut drygt tio miljarder på lösgodis. Må bättre i hrelgen. Ge bort en bok och hoppa över godiset

1Vi på ledarredaktionen önskar en god helg.

Läs mer om turerna i fullmäktige i krönikan Vid pennan på sidan XX

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top