• Staffanstorp –
  • Bara –
  • Dalby –
  • Genarp –
  • Hjärup –
  • Klågerup –
  • Lund –
  • Malmö –
  • Veberöd -
  • Åkarp
logo
Home / LEDARE / När makten är viktig för fallskärmens skull

När makten är viktig för fallskärmens skull

Jag börjar mer och mer bli stärkt i min uppfattning att det är pengarna som driver vissa att bli politiker. Och makten, att äntligen få bestämma något under fyra år innan man får sparken av folket och en välfylld fallskärm. För kloka beslut som man är tillsatta att fatta och har betalt för ner på kommun- och nämndnivå, ja det undviker man nogsamt.

Lokalt har det gällt förslaget om en förskola som är öppen både på kvällstid och nätter. Det finns och har funnits människor som jobbar på andra tider än mellan 8-5 och helger. Det förvånar kanske en del, som inte ägnar dessa tider en tanke. Då har man fullt upp att sköta grillen och sippa dåligt rödvin och vara ledig.

När förslaget kom upp i fullmäktige att det i alla fall borde utredas om behovet av barnomsorg och transporter för barnfamiljer som skulle vara i behov av den servicen. Den styrande alliansen ”trodde” inte att det fanns något behov och man löst problemet genom att köpa tjänsten i Lund. Och den var det inte många som utnyttjade.

Man kan alltid få människor att välja bort dålig service genom att göra tjänsten så svårtillgänglig som möjligt. Kanske är det så att de beslutande politikerna befinner sig i en sådan sits att man inte behöver den. Alla har väl två bilar i hushållet eller i alla fall en? För hur ska man annars ta sig till Lund och servicen?

Eller tänker man som i äldrevården? Anhöriga är en outnyttjad resurs som kan användas. Därtill kräver den ingen ersättning.

Politikerna fick bakläxa med rätta och frågan ska utredas igen. Men frågan är om man tänkt om.

Nino Vidovic (M), barn- och utbildningsnämndens ordförande försvarade förslaget att det inte fanns något behov i Staffanstorps av nattdagis. Han måste jobba hårt på att inte bli omvald nästa gång!

På riksplanet är kaoset ännu värre. Stefan Löfven, än så länge statsminister, har fått domen i en popularitetsundersökning. 6 procent tyckte han gjorde ett bra jobb. Det är en prestation att vara så illa omtyckt. Han tror kanske att han fortfarande är facklig ledare i Metall. I sådana möten tutar ju i alla fall motståndarna innan de körde över honom!

Flyktingkatastrofen är en tragedi som berör alla oavsett politisk färg. När det väller in tiotusentals blommar svensk byråkrati ut i full blom. Man sätter av arbetskraft för att utreda om folk som hjälpt flyktingar in i Sverige gjort sig skyldiga till brott. Människor som gjort en humanitär insatts där myndigheterna inte räckt till. Samtidigt ställer frivillige upp och ordnar mottagningen av flyktingarna. Migrationsverket, som är en skandal i sig, går ut och rekryterar folk på gatan. Sedan får de nyanställda en dags utbildning för att sedan av göra om människor som flytt från krig ska få stanna i Sverige.

Det är kanske dags att damma av historien hur det gick till i Skåne i andra världskriget slutskede när de vita bussarna räddade tusentals krigsoffer med hjälp av de vita bussarna?

Som grädden kommer så min favorit Magdalena Andersson, landets finansminister. Hon får betraktas som en modern version av de gräshoppor som härjade Egypten en gång. Hon vill höja allt som går att höja i skatteväg och helst avskaffa både rut- och rot- avdrag. Öka svartjobben och öka arbetslösheten.

Höja kostnaderna för dem som bor i glesbygden och se till att mjölken surnar rejält hos de som ändå bedriver Skansen-artad verksamhet på obekväma tider.

Får de hålla på lite till så blir Jimmie Åkesson garanterat statsminister efter nästa val och alla politiker får sina fallskärmar som de jobbar hårt för att utlösa! Men innan dess kan kanske någon se till att DÖ (december-överenskommelsen) verkligen får gå hädan. Det är hög tid!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top